Connect with us

Actualitate

Alin Ignat, patron de restaurant amendat de Garda Antifraudă și cosilier local PNL, critică reforma cu privire la contractele part-time

Published

on

contracte part-time-alin-ignat

Alin Ignat, politicianul amendat de Garada Antifraudă a ANAF, critică  reforma cu privire la contractele part-time

 

Alin Ignat, patron de restaurant amendat de Garda Antifraudă și cosilier local PNL (PDL), nu ratează niciun moment să critice măsurile fiscale legale, echitabile și corecte promovate de Guvern, el însuși fiind certat cu legea fiscală. Sigur, presupunem că interesul lui este acela de a angaja în continuare personal pe contract part-time fără a plăti asigurările de sănătate și de pensie direct proporțional cu venitul real pe care îl obține.

Guvernul a clarificat faptul că obligația de completare a contribuțiilor sociale pentru contractele part-time, până la nivelul contribuțiilor aferente salariului minim, revine angajatorului, nu salariatului. Deci niciun angajat, nici de la stat, nici de la privat, nu va veni cu bani de acasă pentru plata contribuțiilor, dar vor avea contribuții pentru o pensie decentă la ieșirea din activitate.

Ordonanța de Urgență vine să clarifice o prevedere care deja există în codul fiscal și care spunea că la contractele part-time, contribuțiile sociale nu pot fi mai mici decât valoarea contribuțiilor aferente salariului minim pe economie.

Ordonanța de urgență menționează explicit că plata pentru aceste contribuții la contractele part-time este în sarcina angajatorului, chiar dacă banii sunt plătiți în numele salariaților.

Astfel statul îi obligă pe angajatori să le asigure propriilor angajați o contribuție rezonabilă pentru o pensie decentă la ieșirea din activitate a acestora.

Până acum, marea majoritate a contractelor parțiale erau folosite ca o formă de evitare a taxelor de către angajatori, în dauna salariaților care ieșeau din activitate cu pensii derizorii.

Faptul că după introducerea acestor reglementări, circa 185.000 de contracte part-time au fost preschimbate în contracte cu normă întreagă arată că această formă de angajare cu normă parțială a fost folosită abuziv de către angajtori.

Noua lege este însă rezonabilă și încurajează munca. Există câteva excepții importante de la obligația ca nivelul contribuțiilor să fie la valoarea aferentă salariului minim pe economie, tocmai pentru a încuraja munca cinstită.

Persoanele care au un contract cu normă întreagă și unul part-time. Pentru cel part-time va plăti contribuții la nivelul venitului acelui contract part-time.

Persoanele care au mai multe contracte part-time, a căror valoare însumată ajunge cel puțin la nivelul salariului minim, vor plăti contribuții sociale aferente salariului minim o singură dată, nu pentru fiecare dintre contractele part-time.

Persoanele care din diverse motive prevăzute de lege nu pot desfășura o activitate cu normă întreagă (ex. persoanele cu anumite forme de dizabilități) nu vor fi obligate să plătească contribuții la nivelul salariului minim pe economie.

Guvernarea PSD a adus beneficii consistente nu doar bugetarilor ci și mediului privat, contrar minciunilor formulate de consilierul Alin Ignat în presa locală

Un studiu realizat de o entitate independentă specializată – Smartree (vezi aici studiul) – pe baza datelor din peste 200 de companii multinaționale si autohtone, care totalizează peste 450.000 de angajati procesați anual și cumulează în total o cifră de afaceri de peste 2,5 miliarde de euro arată că:

  1. A crescut cu 12% numărul angajaților din companiile private din România, în 2017!

  2. Au crescut cu 11,95% salariile angajaților din companiile private din România, în 2017!

  3. Au crescut cu 11,42% bonusurile angajaților din companiile private din România, în 2017!

  4. A crescut cu 7% bunăstarea angajaților din companiile private din România, în 2017!

Toate aceste lucruri arată că măsurile guvernului s-au reflectat în mod pozitiv și asupra mediului privat (Ex: creșterea salariului minim pe economie, creșterile de salarii din privat determinate de concurența cu creșterile de la stat, scăderea sau eliminare mai multor taxe, relaxarea fiscală pentru firme), dovadă că TNL și portavocea Alin Ignat nu știu ce vorbesc.

Comunicat de presă – Consilierii locali ai Partidului Social Democrat

Luna Națională de Prevenire a Cancerului

Advertisement
1 Comment

1 Comment

 1. Betivu

  iunie 12, 2018 at 6:19 pm

  Lasa ca are bani mosu. De la mamasa si de la bodega

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Accident deosebit de grav pe autostrada A1

Published

on

accident-autostrada-mortal

Accident mortal: Un VW Golf a lovit un TIR din spate…

Un autoturismul de culoare roşie, model VW Golf, în care erau trei pasageri, a lovit de un TIR în partea din sapte.

În urma accidentului, echipajul SMURT a intervenit de urgenţă, a scos şoferul din autoturism şi l-au transportat la spital pentru îngrijiri, Din păcate, ceilalţi doi au pasageri au decedat în urma acidentului.

Se pare că şoferul autoturismului a adormit la volan.

Dumnezeu sa-i ierte şi să-i odihnească!

Continue Reading

Actualitate

LA UN PAS DE TRAGEDIE

Published

on

accident-rutier-oiejdea

Accident rutier între patru autovehicule pe DN 1, la Oiejdea

În juroul orelor 11:55, detaşamentul de pompieri Alba Iulia a fost solicitat să intervină la un accindet rutier produs pe DN1, în dreptul localităţii Oiejdea.

Accident deosebit de grav pe autostrada A1

În accident au fost implicate trei autoturisme şi o autoutilitară şi în urma căruia a rezultat o victimă ăn vârstă de 62 de ani, ce a fost transportată la spital pentru a i se oferi îngrijiri de specialitate.

Continue Reading

Actualitate

ALBA, SUB GUNOAIE

Published

on

alba-gunoaie

În luna ianuarie 2019, judeţul Alba se confruntă cu o situaţie dificilă şi ‘mizeră’

Operatorul de servicii de salubritate s-a retras de la prestarea de servicii pe raza mai multor localităţi din judeţul Alba.

Accident deosebit de grav pe autostrada A1

Restanţe la plăţi faţă de operatorul de salubritate, lipsa colectării selective a gunoiului şi alte probleme de genul, a făcut ca multe străzi să devină focare de infecţie datorită gunoaielor ce abundă din plin.
Care e situaţia gropii de gunoi de la Galda?

Continue Reading
Advertisement
ian 19, 2019 - Sb
Alba Iulia, RO
0°C
ceață
ceață
2 m/s, SV
100%
763.57 mmHg
vin01/18 sam01/19 dum01/20 lun01/21 mar01/22
ninsoare ușoară
0/0°C
ninsoare ușoară
-1/-2°C
ninsoare
-2/-1°C
ninsoare
-1/-2°C
ninsoare
-2/-4°C

Ultimele comentarii

Facebook

Polls

Sunteți de acord cu repornirea mineritului în Munții Apuseni?

View Results

Loading ... Loading ...

Google +

Evenimente

Advertisement

De nota 11

Cele mai accesate