Connect with us

Curaj Feminin

Dana Schneider la Curaj Feminin

Published

on

Pregătește copii pentru viitorul lor

A emigrat în Germania în anul 1988 și s-a întors în Alba Iulia pentru a dezvolta o alternativă la învățământul ”școală după școală”, pentru a sprijini elevii care doresc să învețe limbi străine prin joacă și folosindu-se de era digitală. În tot acest timp, Dana Schneider a învățat mai multe lecții de la viață.

”Nu-ți da o idee mai departe până nu o pui în practică, pentru că riști să rămâi fără ea. Încrederea în oameni m-a costat, e suficient să ai o încredere neutrală, un nivel mediu consider că este suficient și dacă este cazul, încrederea va crește. Încrederea în avans este o prostie”.

Dana Schneider a reușit să pună bazele unui centru educativ, cu condițiile necesare, pentru dezvoltarea unui program afterschool de învățarea limbilor germană și engleză.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Curaj Feminin

”Doamnelor, mulțumiți-vă să zâmbiți, nu trebuie să plângeți”

Published

on

Un suflet sensibil. Jeni Voina

Este un om obișnuit, visător și sensibil care se lasă descris de versurile sale. Optimistă, Jeni Voina vede tot timpul partea plină a paharului. A copilărit hoinărind în natură, la bunici, unde a descoperit primele cântece populare. La îndemnul bunicii a început să aștearnă cuvinte din suflet. Este îndrăgostită de satul românesc.

Poetul popular, Jeni Voina a creat versuri vesele sau triste, care sunt interpretate acum de artişti consacraţi și au ajuns melodii populare de succes. ”Ar trebui cu toții să ne dăm o resetare la suflet, la minte și să învățăm să ne bucurăm de cele mai mărunte lucruri care ne ies în cale, de cele mai mici împliniri ale unei zile și atunci, eu zic că va fi mult mai bine și am fi mult mai buni”.

Prin creațiile sale, Jeni Voina oferă un imbold pozitiv. ”Am știut să aștept inspirația. E foarte important să stăm cu noi, să vedem de ce suntem mândri, ce ne reproșăm și ce avem de făcut mai departe și dacă suntem fără martori, cred că judecăm obiectiv”.


Continue Reading

Actualitate

Viața… în plasament. Gina Maria Badea

Published

on

”Motivația o găsesc în ceea ce am ajuns, în omul care sunt astăzi”

Abandonată de la naștere, crescută apoi în plasament, Gina Maria Badea a descoperit căldura părintească într-o familie din Vingard. Trecând prin multe greutăți, a învățat să fie puternică. ”Încrederea și dragostea sunt elementele care formează un copil și îl ajută să devină un adult împlinit”.

A reluat legătura cu frații naturali, dar sufletul său este aproape de familia în care a crescut. Familia este totul. Din dorința de a ajuta semenii, Gina Maria Badea a decis să devină asistent medical. ”Motivația o găsesc în ceea ce am ajuns, în omul care sunt astăzi”.

Pentru a avea satisfacții la locul de muncă, trebuie să faci ceea ce-ți place. Veselia este foarte importantă. Cu o vorbă bună și un zâmbet, dispare orice urmă de tristețe. Schimbările, începuturile de la zero, trebuie acceptate cu încredere și cu forță.

Continue Reading

Curaj Feminin

3 Bărbaţi de Ziua Femeii, la Curaj Feminin

Published

on

ce-spun-barbatii

Păreri diferite, anturaje diferite, iubiri diferite, de la bărbaţi diferiţi

Prin ce se deosebesc femeile în ochii bărbaţilor şi care sunt atuurile unei dame?

Poezii şi drame. Poveşti apetisante despre, povesite de cei ce le apreciază cel mai mult: bărbaţii!

Vezi şi Rodica Pungea, artist plastic, la Curaj Feminin
CURAJ FEMININ
Realizator: Nadia Spătariu
Televiziunea judeţului Alba
https://www.facebook.com/albacarolinatv
https://www.instagram.com/albacarolinatv/
https://twitter.com/albacarolinatv/

O producţie Alba Carolina TV 2019

Continue Reading
Advertisement
oct 19, 2019 - Sb
Alba Iulia, RO
22°C
cer senin
cer senin
1 m/s, ESE
46%
763.57 mmHg
sam10/19 dum10/20 lun10/21 mar10/22 mie10/23
cer senin
22/15°C
cer senin
20/14°C
cer senin
20/14°C
cer senin
20/14°C
cer senin
19/14°C

Ultimele comentarii

Facebook

Polls

Sunteți de acord cu repornirea mineritului în Munții Apuseni?

View Results

Loading ... Loading ...

Evenimente

Generatia Z

Cele mai accesate

%d blogeri au apreciat: