Connect with us

Actualitate

Prezentarea rezultatelor finale pe Strategia de Incluziune/GAL Alba

Published

on

Alba_Iulia

Prezentarea rezultatelor finale pe Strategia de Incluziune/GAL Alba

Strategia de Dezvoltare Locală Alba Iulia Incluzivă

Asociația: înființată în cadrul proiectului Alba Iulia – Comunitate locală responsabilă, în valoare de 222.555,40 lei, contract nr. POCU/85/5/1/105088 (proiect ce a fost implementat pe parcursul a 3 luni și 15 zile)

Adunarea Generală este formată din Sector public 19,05%, Organizații Non-profit 42,86%, Sector privat 14,29% și Persoane fizice din Zona Urbană Marginalizată 23,81%.

Rolul Asociației: responsabilă cu implementarea Strategiei, lansează apelurile de selecţie a propunerilor de proiecte pentru implementarea Strategiei conform listei indicative de intervenții aferente, constituie un Comitet de Selecţie cu rol de evaluare și selecţie pentru proiectele ce vor fi implementate în teritoriul SDL.

Apelurile se adresează actorilor locali sau altor beneficiari care propun proiecte care vor fi implementate în zona de acoperire a SDL (teritoriul SDL).

Depusă: 04.12.2017

Perioada de implementare a Strategiei: 2018-2023

Valoare Strategie: 8 000 000 euro din care 4.830.000 euro (69%) pentru proiecte finanțate prin POR, 2.170.000 euro (31%) pentru proiecte finanțate prin POCU, 1.000.000 euro din alte surse de finanțare

Zona de intervenție a Strategiei: Zona Urbană Marginalizată Lumea Nouă (ZUM), împreună cu zona urbană funcțională din jurul acesteia, respectiv cartierul Cetate, partea de nord a cartierului Carolina, zona de nord a cartierului Tolstoi și cartierele Ampoi I, II și III.

APIA: Peste 16mii de fermieri intră la plată mâine!

Teritoriul SDL are următoarele limite:

  • la nord: stația de transformare electrică, limita domeniu public (zona talcioc), limita posterioară teren Fabrica de covoare (Incov SA și Antel SRL) str. Grigore Antipa, str. Petre Ispirescu (pe zona de locuințe cu regim redus de înălțime), limita posterioară parcele blocuri 39, 41, 45 (de pe str. Arieșului), limită posterioară parcelă Pensiunea Ma, str. Arieșului, limite proprietate bază sportivă Ampoi 2

  • la est: malul râului Ampoi (de la baza sportivă Ampoi 2 până la grădinița nr. 14 inclusiv), limita zona blocuri cartier Ampoi 1, str. Tudor Vladimirescu (de la giratoriul Penny Market până la intersecția giratoriu cu str. Henry Coandă)

  • la sud: str. Henri Coandă (de la intersecția giratoriu cu str. Tudor Vladimirescu până la intersecția giratoriu cu str. Vasile Alecsandri), str. Vasile Alecsandri (de la intersecția giratoriu cu str. Henri Coandă până la intersecția cu str. Petru Maior) str. Petru Maior (de la intersecția cu str. Vasile Alecsandri până la intersecția cu str. Marcus Aurelius), str. Septimius Severus (de la intersecția cu Marcus Aurelius până la blocul TOP 2 inclusiv), limită proprietate privată Calea Moților nr. 84, Calea Moților (aliniament nr. poștale 67A, 67B, 67C), limite posterioare parcele individuale dintre străzile Timotei Cipariu și 9 Mai, str. Dr. Ioan Rațiu (de la nr poștal 16 până la str. Ion Agârbiceanu), str. Ion Agârbiceanu, B-dul Horea (de la intersecția cu str. Ion Agârbiceanu până la intersecția cu str. Cloșca), b-dul 1 Decembrie 1918 (de la intersecția cu str. Cloșca până la intersecția cu B-dul Transilvaniei), b-dul Transilvaniei (de la intersecția cu B-dul 1 Decembrie 1918 până la intersecția cu B-dul Revoluției)

  • la vest: B-dul Revoluției (de la intersecția cu B-dul Transilvaniei până la intersecția cu Calea Moților), Calea Moților (de la intersecția cu B-dul Revoluției până la intersecția cu str. Bayonne), str. Bayonne

Zona ZUM are următoarele limite (conform Atlasul ZUM din România):

  • la nord: limite de proprietate terenuri virane

  • la est: str. Heleșteului (nr. poștale 39, 37,35, 33, 31, 29, 27), str. Craivei (de la intersecția cu str. Heleșteului până la intersecția cu str. Muzicanților – numerele poștale impare de la nr. 85 la nr. 5), str. Muzicanților (nr. 16, 18), str. Vasile Alecsandri (de la intersecția cu str Muzicanților până la intersecția cu b-dul Republicii – nr. poștale 93D, 93C, 93B, 93A, 93, 91B, 91A, 91)

  • la sud: b-dul Republicii (de la intersecția cu str. Vasile Alecsandri până la intersecția cu str. Alcala de Henares)

  • la vest: str. Alcala de Henares

ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACȚIUNE LOCALĂ ALBA IULIA INCLUZIVĂ,ALBA IULIA, str. Bucovinei, nr.6, jud.Alba

Intervenții POR

Intervenții POCU

– Creare/reabilitare/modernizare diferite spații publice urbane din teritoriul SDL

– Extinderea rețelei de transport public la nivelul ZUM prin înființarea de noi rute și amenajarea de stații de autobuz.

– Crearea de zone verzi: spații plantate integrate în amenajarile propuse și/sau pentru creșterea calității mediului urban

– Crearea de facilități pentru recreere (zone special amenajate pentru sport, locuri de joacă pentru copii)

– Modernizare piață Talcioc (spațiu public urban)

– Construire locuințe sociale

– Construire întreprinderi sociale de inserție

– Construire Centru Multifuncțional (sală de spectacole, sală de activități, sală pentru întâlniri comunitare)

– Construire Dispensar, After-school, Microcantină socială, Post de poliție – intervenție realizată pe cheltuială neeligibilă

– Organizare competiții sportive

– Înființare și funcționare întreprinderi sociale de inserție

– Acțiuni de volutariat ale membrilor comunității în soluționarea problemelor cu care se confruntă comunitatea

– Furnizare măsuri active/servicii integrate

– Stagii de ucenicie

– Servicii informare și consiliere

– Servicii de mentorat

– Servicii de formare profesională

– Organizare programe educaționale

– Operaționalizare Centru Multifuncțional

– Furnizare servicii sociale și medicale

– Campanii de informare și educare

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Actualitate

Normalitatea anormalului

Published

on

Noi am moștenit slugărnicia. La noi, directorul încă este șef, nu este manager.

Normalul înseamnă un fapt firec, comun, obișnuit, acceptat de toată lumea, care nu deranjează pe nimeni. Este greu să spui că un stat este normal sau anormal. Noi românii suntem la fel de normali ca orice alt popor al Europei, dar avem o Românie divizată. Cu o geantă diplomat și cu o cravată se intră în orice instituție, fără a da explicații.

Noi am moștenit slugărnicia. La noi, directorul încă este șef, nu este manager. 80% din funcțiile de conducere sunt selectate pe criterii politice. Ce se face în România pentru a proteja copilul?

Nimeni nu se ocupă de copii deoarece părinții sunt ocupați cu două sau mai multe locuri de muncă, iar ei au acces prea ușor la rețelele de socializare și la tehnologii și uită să mai relaționeze prin sport sau cultură. Trebuie să revenim la normalitate de a trăi, trebuie să revenim la o normalitate în lucrurile mai simple și atunci devenim mai liniștiți.

Continue Reading

Actualitate

MAMUT BIKE RACE, Alba Iulia 2019

Published

on

Peste 180 de cicliști au pedalat pentru a îmblânzi Mamutul

Ajunsă la cea de-a cincea ediție, MBR 2019 a avut două trasee de concurs pe care fiecare dintre participanți și-a testat condiția fizică și nivelul de pregătire.

Mamut Bike Race a adunat iubitori ai mersului pe bicicletă, pasionați de cross-country. Amatori sau sportivi legitinați la cluburi sportive, bikerii și-au forțat limitele și au trecut linia de sosire stabilind recorduri personale.

Ediția 2019, Mamut Bike Race, a aliniat la start peste 180 de participanți, care au optat fie pentru un traseu de 35 km, fie pe unul de 60 km, cu niveluri diferite de dificultate. Traseele de concurs au fost semnalizate cu bandă de marcaj, vopsea fluorescentă și indicatoare. Competiția s-a desfășurat, în mare parte, prin pădurea din apropierea municipiului Alba Iulia.

Continue Reading

Actualitate

Livezile, leagăn de cultură tradițională

Published

on

Dispar oamenii care știu să cânte la frunză

Locuitorii din Livezile își duc viaţa după rânduiala şi tradiţia strămoșească, îmbinând munca și rugăciunea cu dezvoltarea culturală a zonei. Cu ajutorul unei banale frunze reuşeşte să atingă un nivel al interpretării care îl situează în rândul virtuozilor. El transformă frunza într-un instrument potrivit pentru melodiile populare. Acest mod de a cânta este legătura sa cu natura.

Descoperă universul iilor tradiționale, cusute și lucrate manual în comuna Livezile.

Ia face parte din costumul popular românesc din cele mai vechi timpuri, iar rădăcinile sale își au originea în portul tracilor, geților și dacilor. În zilele noastre, portul popular autentic poate fi întâlnit în multe zone din România, cu preponderență în zonele montane, unde influenţele culturale s-au păstrat mai bine.

Catrința este elementul de vestimentație specific zonei. Portul tradițional românesc s-a caracterizat prin simplitatea sa și prin eleganță.

Continue Reading
Advertisement
sep 20, 2019 - Vi
Alba Iulia, RO
13°C
câțiva nori
câțiva nori
4 m/s, NNE
30%
768.07 mmHg
vin09/20 sam09/21 dum09/22 lun09/23 mar09/24
cer acoperit de nori
13/4°C
cer senin
16/8°C
cer senin
18/10°C
câțiva nori
22/15°C
ploaie
14/12°C

Ultimele comentarii

Facebook

Polls

Sunteți de acord cu repornirea mineritului în Munții Apuseni?

View Results

Loading ... Loading ...

Evenimente

Generatia Z

Cele mai accesate

%d blogeri au apreciat: