Connect with us

Actualitate

Prezentarea rezultatelor finale pe Strategia de Incluziune/GAL Alba

Published

on

Alba_Iulia

Prezentarea rezultatelor finale pe Strategia de Incluziune/GAL Alba

Strategia de Dezvoltare Locală Alba Iulia Incluzivă

Asociația: înființată în cadrul proiectului Alba Iulia – Comunitate locală responsabilă, în valoare de 222.555,40 lei, contract nr. POCU/85/5/1/105088 (proiect ce a fost implementat pe parcursul a 3 luni și 15 zile)

Adunarea Generală este formată din Sector public 19,05%, Organizații Non-profit 42,86%, Sector privat 14,29% și Persoane fizice din Zona Urbană Marginalizată 23,81%.

Rolul Asociației: responsabilă cu implementarea Strategiei, lansează apelurile de selecţie a propunerilor de proiecte pentru implementarea Strategiei conform listei indicative de intervenții aferente, constituie un Comitet de Selecţie cu rol de evaluare și selecţie pentru proiectele ce vor fi implementate în teritoriul SDL.

Apelurile se adresează actorilor locali sau altor beneficiari care propun proiecte care vor fi implementate în zona de acoperire a SDL (teritoriul SDL).

Depusă: 04.12.2017

Perioada de implementare a Strategiei: 2018-2023

Valoare Strategie: 8 000 000 euro din care 4.830.000 euro (69%) pentru proiecte finanțate prin POR, 2.170.000 euro (31%) pentru proiecte finanțate prin POCU, 1.000.000 euro din alte surse de finanțare

Zona de intervenție a Strategiei: Zona Urbană Marginalizată Lumea Nouă (ZUM), împreună cu zona urbană funcțională din jurul acesteia, respectiv cartierul Cetate, partea de nord a cartierului Carolina, zona de nord a cartierului Tolstoi și cartierele Ampoi I, II și III.

APIA: Peste 16mii de fermieri intră la plată mâine!

Teritoriul SDL are următoarele limite:

  • la nord: stația de transformare electrică, limita domeniu public (zona talcioc), limita posterioară teren Fabrica de covoare (Incov SA și Antel SRL) str. Grigore Antipa, str. Petre Ispirescu (pe zona de locuințe cu regim redus de înălțime), limita posterioară parcele blocuri 39, 41, 45 (de pe str. Arieșului), limită posterioară parcelă Pensiunea Ma, str. Arieșului, limite proprietate bază sportivă Ampoi 2

  • la est: malul râului Ampoi (de la baza sportivă Ampoi 2 până la grădinița nr. 14 inclusiv), limita zona blocuri cartier Ampoi 1, str. Tudor Vladimirescu (de la giratoriul Penny Market până la intersecția giratoriu cu str. Henry Coandă)

  • la sud: str. Henri Coandă (de la intersecția giratoriu cu str. Tudor Vladimirescu până la intersecția giratoriu cu str. Vasile Alecsandri), str. Vasile Alecsandri (de la intersecția giratoriu cu str. Henri Coandă până la intersecția cu str. Petru Maior) str. Petru Maior (de la intersecția cu str. Vasile Alecsandri până la intersecția cu str. Marcus Aurelius), str. Septimius Severus (de la intersecția cu Marcus Aurelius până la blocul TOP 2 inclusiv), limită proprietate privată Calea Moților nr. 84, Calea Moților (aliniament nr. poștale 67A, 67B, 67C), limite posterioare parcele individuale dintre străzile Timotei Cipariu și 9 Mai, str. Dr. Ioan Rațiu (de la nr poștal 16 până la str. Ion Agârbiceanu), str. Ion Agârbiceanu, B-dul Horea (de la intersecția cu str. Ion Agârbiceanu până la intersecția cu str. Cloșca), b-dul 1 Decembrie 1918 (de la intersecția cu str. Cloșca până la intersecția cu B-dul Transilvaniei), b-dul Transilvaniei (de la intersecția cu B-dul 1 Decembrie 1918 până la intersecția cu B-dul Revoluției)

  • la vest: B-dul Revoluției (de la intersecția cu B-dul Transilvaniei până la intersecția cu Calea Moților), Calea Moților (de la intersecția cu B-dul Revoluției până la intersecția cu str. Bayonne), str. Bayonne

Zona ZUM are următoarele limite (conform Atlasul ZUM din România):

  • la nord: limite de proprietate terenuri virane

  • la est: str. Heleșteului (nr. poștale 39, 37,35, 33, 31, 29, 27), str. Craivei (de la intersecția cu str. Heleșteului până la intersecția cu str. Muzicanților – numerele poștale impare de la nr. 85 la nr. 5), str. Muzicanților (nr. 16, 18), str. Vasile Alecsandri (de la intersecția cu str Muzicanților până la intersecția cu b-dul Republicii – nr. poștale 93D, 93C, 93B, 93A, 93, 91B, 91A, 91)

  • la sud: b-dul Republicii (de la intersecția cu str. Vasile Alecsandri până la intersecția cu str. Alcala de Henares)

  • la vest: str. Alcala de Henares

ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACȚIUNE LOCALĂ ALBA IULIA INCLUZIVĂ,ALBA IULIA, str. Bucovinei, nr.6, jud.Alba

Intervenții POR

Intervenții POCU

– Creare/reabilitare/modernizare diferite spații publice urbane din teritoriul SDL

– Extinderea rețelei de transport public la nivelul ZUM prin înființarea de noi rute și amenajarea de stații de autobuz.

– Crearea de zone verzi: spații plantate integrate în amenajarile propuse și/sau pentru creșterea calității mediului urban

– Crearea de facilități pentru recreere (zone special amenajate pentru sport, locuri de joacă pentru copii)

– Modernizare piață Talcioc (spațiu public urban)

– Construire locuințe sociale

– Construire întreprinderi sociale de inserție

– Construire Centru Multifuncțional (sală de spectacole, sală de activități, sală pentru întâlniri comunitare)

– Construire Dispensar, After-school, Microcantină socială, Post de poliție – intervenție realizată pe cheltuială neeligibilă

– Organizare competiții sportive

– Înființare și funcționare întreprinderi sociale de inserție

– Acțiuni de volutariat ale membrilor comunității în soluționarea problemelor cu care se confruntă comunitatea

– Furnizare măsuri active/servicii integrate

– Stagii de ucenicie

– Servicii informare și consiliere

– Servicii de mentorat

– Servicii de formare profesională

– Organizare programe educaționale

– Operaționalizare Centru Multifuncțional

– Furnizare servicii sociale și medicale

– Campanii de informare și educare

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Destine politice. Gheorghe Damian, primar Ciugud

Published

on

Gheorghe-Damian-primar-Ciugud

‘Primarul de la ţară’ ne spune cum să ne guvernăm viaţa.

Cum vede primarul Damian Gheorghe vizita Papei Francisc la Blaj?

Îndemnul primarului din Ciugud pentru telespectatorii, cât şi pentru toţi românii este de a fi mai buni, ”aşa cum spunea IISUS HRISTOS, să-ţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi”, sa ne iubim aproapele şi să fim sprijin unii pentru alţii, mai ales pentru cei ce au trecut de curând prin ravagiile inundaţiilor.

Depinde de noi, de educaţia noastră, de echilibrul pe care-l menţinem în această lume întoarsă. ”Cu ce plecăm de pe Pământ?” .

Sunt oameni care ştiu să facă bani, să facă averi şi trebuie să-i încurajăm. Dar trebuie să le aducem aminte că sunt trecători şi să întoarcă din ce au, din bunurile lor, în comunitate.

Cred foarte mult în educaţie. În educaţia de acasă, în educaţia din şcoală.

”Dacă am avea un popor mai educat am avea si conducători mai educaţi.”

”Cred că Dumnezeu mă iubeşte!”

Primar Gheorghe Damian

România este singura ţară din Uniunea Europeană în care suprafaţa din mediul rural reprezintă 87% din suprafaţa ţării!

Urmăriţi emisiunea Fapte şi Vorbe pentru a descoperi gândurile şi calităţile primarului din Ciugud.

Vezi şi A criticat Primăria Alba Iulia, după care a fost amendat cu 20.000 lei

Realizator: Andrei Barbu
Televiziunea judeţului Alba
http://www.albacarolinatv.ro/
https://www.facebook.com/albacarolinatv/
https://www.instagram.com/albacarolinatv/
https://twitter.com/albacarolinatv/

O emisiune AlbaCarolinaTV 2019
Toate drepturile rezervate.

Continue Reading

Actualitate

‘Am votat USR…ca să-mi distrugă familia!’

Published

on

dan-barna-gay-casatorie

Auzeam ieri cum într-un grup de cetăţeni aflaţi în faţa unui magazin, se aruncau vorbe urâte la adresa unui partid pe care aceştia tocmai îl votaseră.

Cum că liderul USR, Dan Barna, vrea cât mai rapid reglementarea prin lege a căsătoriei între persoanele de acelaşi sex şi că încă ‘nu suntem destul de spălaţi pe creier şi de aceea a declarat distinsul lider politic că societatea nu este pregătită.

Dan Barna a declarat că susţine căsătoria între persoane de aceleaşi sex şi că vrea o lege prin care să reglementeze acest lucru, însă, spunea lider USR, că în acest moment, românii nu sunt pregătiţi!

Da, sunt de acord cu cele spuse de partidul USR. Cu siguranţă se va ajunge acolo, pentru că suntem supuşi presiunilor externe, la care contribuie excesiv depravarea omenirii, încât în câţiva ani cu siguranţă vom ajunge la o Sodomă contemporană.

Vezi şi Homosexualitatea . Ce ne spune Biblia? – pr. Stelian Tofana

În ţările ”libere şi super democrate” , nu ca ţărişoara noastră în care mai există normalitate, cer mai mult. Cer legalizarea cu …., că mi-e şi greaţă să scriu aici!

În fine, ce-i clar e că partidul votat de foarte mulţi români – în speranţa unui viitor mai bun, va începe spălarea minţilor românilor printr-o ”educaţie sănătoasă”. Fie prin tot mai multe marşuri cu oameni ciudaţi şi dezbrăcaţi pe străzile din Alba Iulia, fie prin noi manuale şcolare, prin Facebook, TV şi multe alte strategii importate de la ”ţările dezvoltate”.

Treaba unora ce fac în dormitor dar lasă-mi domnule spaţiul public curat!

Vezi şi Definirea căsătoriei în Constituţie: 14 state europene au făcut acest demers

Continue Reading

Actualitate

Planificarea energetică durabilă la nivel regional- ALEA

Published

on

andronesc-florin-alea

Masterplanul energetic al județului Alba si Strategia Județului Alba în domeniul energiei 2018-2023.

Conferința de diseminare a rezultatelor proiectului SUPPORT.

În cadrul proiectului SUPPORT – ”Sprijin pentru autorități locale privind implementarea strategiilor pentru emisii reduse de carbon”, cofinanțat prin programul INTERREG EUROPE, ALEA a organizat Conferința ”Planificarea energetică durabilă la nivel regional”, de diseminare a rezultatelor proiectului, evenimentcare a avut loc în Alba Iulia, în data de 11 iunie 2019.

Prin proiectul SUPPORT, ALEA își propune sprijinirea autorităților locale din județul Alba în punerea în aplicare a politicilor energetice durabile din cadrul instrumentului de politică energetică – Masterplanul energetic al județului Alba continuat prin Strategia Județului Alba în domeniul energiei 2018-2023, documente strategice aprobate de către Consiliul Județean Alba.

De asemenea, proiectul urmărește îmbunătățirea calității operaționale a utilizării fondurilor FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională) destinate administrațiilor locale pentru strategii integrate de reducere a emisiilor de CO2, precum și întărirea capacității autorităților locale în folosirea optimă a fondurilor FEDR pentru strategiile și acțiunile privind energia durabilă.

Veyi si Valea Lungă, comuna cu cele mai multe fonduri europene accesate

Conferința de diseminare a fost un eveniment prevăzut în agenda proiectului SUPPORT și a avut drept scop reunirea părților implicate la nivel național pentru diseminarea rezultatelor în urma implementării în România a activităților prevăzute în proiect.

Au participat le eveniment 40 de reprezentanți din rândul actorilor implicați în proiectul SUPPORT dar au fost prezente și alte organizații din domeniul sustenabilității energetice la nivel local și regional. Astfel, conferința a reunit reprezentanți din 12 autorități din Transilvania, cu precădere din județul Alba, instituții locale cu atribuții în implementarea proiectelor de eficiență energetică, furnizori de soluții de eficiență energetică, 2 universități de prestigiu din regiune, agenții de energie și asociații ale orașelor din România și nu în ultimul rând publicul larg interesat de acest domeniu.

A fost prezentat Planul de Acțiune al proiectului SUPPORT elaborat de către ALEA, plan care integrează lecțiile învățate din schimburile de experiență derulate în cadrul proiectului și transpune unele dintre acestea în instrumentul de politică abordat. Reprezentantul Consiliului Județean Alba a prezentat de asemenea Strategia Județului Alba în domeniul energiei 2018-2023, document strategic care a avut la bază Masterplanul Energetic al Județului Alba dezvoltat de ALEA și care a fost receptat ca fiind un document de referință la nivel regional.

De asemenea în cadrul conferinței s-a prezentat stadiul proiectelor din domeniul eficienței energetice finanțate prin POR, câteva cazuri de bună practică de management energetic la nivel de UAT-uri și, nu în ultimul rând, programele naționale de sprijin pentru instalarea de panouri fotovoltaice. La finalul întâlnirii reprezentanți a 2 firme calificate ca instalatori autorizați pentru programul național au prezentat soluțiile tehnice pe care le propun beneficiarilor celor 2 programe naționale.

Dezbaterile care au avut loc în finalul acestui eveniment au abordat în special probleme ca: accesul autorităților publice la finanțări din fonduri europene pentru implementarea unor politici energetice durabile pe plan local, procesul de dezvoltare a planurilor de acțiune în domeniul energiei, dar și accesul la baze de date energetice necesare pentru o planificare energetică de substanță.

Continue Reading
Advertisement
iun 26, 2019 - Mi
Alba Iulia, RO
28°C
câțiva nori
câțiva nori
3 m/s, NE
48%
770.32 mmHg
mie06/26 joi06/27 vin06/28 sam06/29 dum06/30
cer senin
28/19°C
ploaie
28/20°C
ploaie ușoară
22/12°C
cer senin
21/12°C
cer senin
22/15°C

Ultimele comentarii

Facebook

Polls

Sunteți de acord cu repornirea mineritului în Munții Apuseni?

View Results

Loading ... Loading ...

Evenimente

Generatia Z

Cele mai accesate

%d blogeri au apreciat: