Connect with us
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Actualitate

Gastronomia istorică, obiceiurile culinare în Transilvania medievală

Published

on

GASTRONOMIA ISTORICĂ.Despre obiceiurile culinare în Transilvania medievală

Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia va fi gazda unui eveniment cultural inedit privind viaţa cotidiană din evul mediu transilvănean, în data de 29 septembrie 2017, cu începere de la ora 15.00.

Evul Mediu va prinde viaţă în curtea Palatului Apor, evenimentul fiind organizat în cadrul proiectului cultural Gastronomia istorică între știință și reenactment. Despre obiceiurile culinare în Transilvania medievală finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional în sesiunea de proiecte din acest an. Muzeul Municipal „Ioan Raica” din cadrul Centrului Cultural „Lucian Blaga” este instituţia câştigătoare a proiectului, având ca parteneri Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia şi Institutul de Cercetări Socio-Umane al Academiei din Sibiu.

Valoarea totală de finanţare a proiectului este 57.500 lei, din care 50.000 finanţare de la AFCN, restul fiind contribuţia instituţiei beneficiare a proiectului.

Pietricele comestibile – cu Chef Cosmin Toma

Obiceiurile culinare din Transilvania medievală vor fi promovate printr-o expoziţie cu două componente complementare (arheologică şi gastronomică). Vizitatorii vor avea ocazia să pătrundă în atmosfera medievală, să observe şi să guste la propriu din bucatele pregătite după reţete specifice epocii.

Cavalerii de Mulbach vor asigura partea de reenactment la acest eveniment.

Cei care vor să guste atmosfera epocii medievale sunt aşteptaţi în curtea Palatului Apor, unde va fi organizat evenimentul cultural dedicat publicului spectator.

Pulpa de rata confiata si Burger Saturn

Membrii echipei de proiect sunt arheologi, muzeografi şi istorici medievişti, a căror expertiză este recunoscută în mediul academic, respectiv Beatrice Ciută, cercetător științific dr. în cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia – coordonator al proiectului, muzeografii: drd. Radu Totoianu şi lect. univ dr. Călin Anghel (Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia /Muzeul Municipal „Ioan Raica”), lect.univ.dr. Cosmin Popa Gorjanu, istoric, dr. Călin Șuteu, conservator-restaurator Alin Cădan, lect.univ.dr. Cornelia Popa-Gorjanu, Alin Tomuș – sociolog, (Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia), Maria Ţiplic, cercetător științific dr. (Institutul de Cercetări Socio-Umane al Academiei din Sibiu).

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate