Connect with us

Actualitate

“Verde” pentru KRONOSPAN! A primit autorizaţia de marire a producţiei de formaldehidă

Published

on

Kronospan Sebeş a primit autorizaţia pentru instalaţia de producere a formaldehidei cu capacitate de 60.000 de tone pe an !

 

Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba a făcut publică decizia de emitere a autorizaţiei integrate de mediu pentru uncţionarea instalaţiei în ciuda controverselor apărute în jurul acestui subiect legate atât de poluarea potențială a orașului Sebeş şi in zonele invecinate.

”În termen de 30 de zile de la anunțul public de emitere a autorizației integrate de mediu, în lipsa unor observaţii fundamentate din partea publicului, autoritatea pentru protecţia mediului emite autorizaţia integrată de mediu”, se arată în documentul emis de către APM Alba.

Kronospan deține în prezent o instalație de producere a formaldehidei cu o capacitate de 40.000 de tone pe an, iar cea nouă va putea produce 60.000 de tone!

Capacitatea instalaţiei de producere a formaldehidei este de 100.000 tone/an, dar va produce maxim 60.000 tone/an, cât permite autorizația.

DNA anchetează modul de obținere a autorizațiilor

Se pare că procurorii DNA suspectează că o parte dintre documentele necesare construcției au fost obținute pe baza unor acte expirate sau anulate de insntanță.

În calitate de martor în dosarul autorizațiilor obținute de Kronochem (divizie a Kronospan Sebeș) pentru construcția fabricii de formaldehidă, a fost audiat la DNA un jurist al Primăriei Sebeș.

Totodata, cazul implică mai multe autorități publice locale, cum ar fi: Primăria Sebeș, Agenția Regională de Mediu de la Sibiu și despre Inspectoratul de Stat în Construcții Centru Brașov.

Totul pleaca de la un aviz de mediu emis cu șase luni înainte de Certificatul de Urbanism, certificat ce se pare ca ar fi fost expirat de câteva zile, la data la care a fost analizat de reprezentanții primăriei.

Avizul de Mediu nr. SB 8 din 23.04.2009 a fost anulat de către Tribunalul Cluj-Napoca, ca urmare sunt lovite de nulitate următoarele documente emise de către autorități pe baza acestuia, documente depuse în dosarul de obținere a autorizației:

-Planul Urbanistic de Detaliu pentru construirea fabricii,

-Raportul privind impactul asupra mediului,

-Acordul de mediu Nr SB din 26.10 .2012.

Oana Bodea, director general Kronospan – faţă in faţă cu telespectatorii

Va reamintim ca în cadrul dezbaterii organizate de Kronospan Sebeş, reprezentanții companiei au încercat să liniștească populaţia spunând că nu există pericol pentru sănătatea cetaţenilor din Sebeş, iar atunci când Kronochem (divizia Kronospan pentru producerea formaldehidei) va primi autorizaţia integrată de mediu pentru noua instalație, cea veche va fi oprită şi vândută.

Real risc – Dezbatere publica KRONOSPAN Sebes – Autorizație Integrată de Mediu pentru ÎNCĂ 10 ani

Din sursele noastre, se pare că o parte din instalaţiile/echipamentele deţinute de Kronospan Sebeş au fost transportate şi montate in noua fabrică Kronochem din Bulgaria.

Advertisement
3 Comments

3 Comments

 1. The Phantom

  septembrie 30, 2017 at 11:14 pm

  The Phantom : This is So Wizard!!!
  Chiar e pe bune sau e un fake news?

 2. sebesan verde

  octombrie 1, 2017 at 7:12 am

  In cele din urma institutile “institutionalizate” de Krono, s-au inchinat in fata lor si au dat verdic pozitiv pt. poluare sau mai bine zis pt cancer!
  Era de asteptat ca se intampla asta.
  Acum, poate-poate DNA-ul gaseste ceva. Dar nu e sigur nici asta.
  Ce-i interesant e ca DNA-ul a intrat pe fir dataorita unei plangeri, nu pentru ca a lumea a iesit in strada de nenumarate ori!

 3. Elena

  noiembrie 10, 2017 at 4:51 pm

  Kogalniceanu e fara parc de joaca adecvat,fara spatii verzi, intr-un hal jalnic si peste toate astea e si poluarea cu formaldehida.
  Primarie si primari slabi. Atat Nistor cat si Dancila. Nu mai prinde alt mandat Nistor…
  Nu imi pare rau de voi ci de noi!

Lasă un răspuns

Actualitate

Normalitatea anormalului

Published

on

Noi am moștenit slugărnicia. La noi, directorul încă este șef, nu este manager.

Normalul înseamnă un fapt firec, comun, obișnuit, acceptat de toată lumea, care nu deranjează pe nimeni. Este greu să spui că un stat este normal sau anormal. Noi românii suntem la fel de normali ca orice alt popor al Europei, dar avem o Românie divizată. Cu o geantă diplomat și cu o cravată se intră în orice instituție, fără a da explicații.

Noi am moștenit slugărnicia. La noi, directorul încă este șef, nu este manager. 80% din funcțiile de conducere sunt selectate pe criterii politice. Ce se face în România pentru a proteja copilul?

Nimeni nu se ocupă de copii deoarece părinții sunt ocupați cu două sau mai multe locuri de muncă, iar ei au acces prea ușor la rețelele de socializare și la tehnologii și uită să mai relaționeze prin sport sau cultură. Trebuie să revenim la normalitate de a trăi, trebuie să revenim la o normalitate în lucrurile mai simple și atunci devenim mai liniștiți.

Continue Reading

Actualitate

MAMUT BIKE RACE, Alba Iulia 2019

Published

on

Peste 180 de cicliști au pedalat pentru a îmblânzi Mamutul

Ajunsă la cea de-a cincea ediție, MBR 2019 a avut două trasee de concurs pe care fiecare dintre participanți și-a testat condiția fizică și nivelul de pregătire.

Mamut Bike Race a adunat iubitori ai mersului pe bicicletă, pasionați de cross-country. Amatori sau sportivi legitinați la cluburi sportive, bikerii și-au forțat limitele și au trecut linia de sosire stabilind recorduri personale.

Ediția 2019, Mamut Bike Race, a aliniat la start peste 180 de participanți, care au optat fie pentru un traseu de 35 km, fie pe unul de 60 km, cu niveluri diferite de dificultate. Traseele de concurs au fost semnalizate cu bandă de marcaj, vopsea fluorescentă și indicatoare. Competiția s-a desfășurat, în mare parte, prin pădurea din apropierea municipiului Alba Iulia.

Continue Reading

Actualitate

Livezile, leagăn de cultură tradițională

Published

on

Dispar oamenii care știu să cânte la frunză

Locuitorii din Livezile își duc viaţa după rânduiala şi tradiţia strămoșească, îmbinând munca și rugăciunea cu dezvoltarea culturală a zonei. Cu ajutorul unei banale frunze reuşeşte să atingă un nivel al interpretării care îl situează în rândul virtuozilor. El transformă frunza într-un instrument potrivit pentru melodiile populare. Acest mod de a cânta este legătura sa cu natura.

Descoperă universul iilor tradiționale, cusute și lucrate manual în comuna Livezile.

Ia face parte din costumul popular românesc din cele mai vechi timpuri, iar rădăcinile sale își au originea în portul tracilor, geților și dacilor. În zilele noastre, portul popular autentic poate fi întâlnit în multe zone din România, cu preponderență în zonele montane, unde influenţele culturale s-au păstrat mai bine.

Catrința este elementul de vestimentație specific zonei. Portul tradițional românesc s-a caracterizat prin simplitatea sa și prin eleganță.

Continue Reading
Advertisement
sep 20, 2019 - Vi
Alba Iulia, RO
13°C
câțiva nori
câțiva nori
4 m/s, NNE
30%
768.07 mmHg
vin09/20 sam09/21 dum09/22 lun09/23 mar09/24
cer acoperit de nori
13/4°C
cer senin
16/8°C
cer senin
18/10°C
câțiva nori
22/15°C
ploaie
14/12°C

Ultimele comentarii

Facebook

Polls

Sunteți de acord cu repornirea mineritului în Munții Apuseni?

View Results

Loading ... Loading ...

Evenimente

Generatia Z

Cele mai accesate

%d blogeri au apreciat: