Connect with us

Actualitate

Mihai Mârza, patronul restaurantului Studio din Alba Iulia, condamnat la închisoare pentru trafic de droguri

Published

on

Patronul restaurantului Studio a fost condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de droguri de risc.

Mihai Mârza este acuzat de săvârşirea a 159 de acte materiale de deţinere, vânzare şi oferire de cannabis clienţilor fostului club

Habitat din Cetatea Alba Carolina.

Mârza Mihai, potrivit deciziei Tribunalului,  a fost condamnat la 1 an şi 9 luni de închisoare cu executare, iar Coman Matei a primit 1 an şi 4 luni de închisoare, tot în regim de detenţie.

Mârza Mihai este acuzat de deţinere, vânzare şi oferire de droguri de risc, respectiv deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, iar Coman Matei este judecat pentru deţinere şi vânzare de droguri de risc.

În sarcina lui Mârza Mihai Alexandru au fost reţinute un număr de 159 de acte materiale, iar pentru Coman Matei – 115 acte materiale. Fiecare act material reprezintă o acţiune de deţinere, respectiv vânzare de droguri.

Clubul Habitat din şanţul de sud al Cetăţii Alba Carolina a fost timp de mai mulţi ani un loc unde se consumau frecvent droguri, în special cannabis.

Instanţa de la Tribunalul Alba a mai decis să confişte de la cei doi inculpaţi mai multe obiecte descoperite la percheziţii: un cântar electronic de culoare neagră, un dispozitiv de mărunţit, tip grinder, de culoare vişinie şi un dispozitiv pentru fumat, tip bonc, din sticlă, toate găsite la Mârza Mihai şi un dispozitiv de mărunţit, tip grinder ridicat de la Coman Matei.

De la fostul patron al restaurantului Studio s-a mai dispus confiscarea sumei de 7.550 de lei, iar de la Coman Matei – 5.750 lei.

-Dispune confiscarea cantităţii de 98,7 g. cannabis şi a cantităţii de 1,3 g. cannabis în amestec cu tutun, ambele rămase după efectuarea analizelor de laborator. În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpaţi şi în baza art. 5 alin 5 din aceeaşi lege aduce la cunoştinţa acestora că probele biologice prelevate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, a profilului genetic.

-Dispune comunicarea prezentei sentinţe la Agenţia Naţională Antidrog”, se mai susţine în dispozitivul deciziei de la Tribunalul Alba. În plus, fiecare trebuie să plătească cheltuieli de judecată de 11.720 lei.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel. Până la pronunţarea unei sentinţe definitive, cei doi inculpaţi beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate