Connect with us

Actualitate

Nereguli de Alba – urbanism haotic în Alba Iulia

Published

on

Nereguli de Alba – urbanism haotic în Alba Iulia

real-risc-radu-roncea

daniel-zdranc

Problema parcărilor, a ridicărilor de maşini. Urbanism haotic? Blocuri între case. ‘Municipiul Alba Iulia este al lui Mircea Hava sau al nostru?’ Cum se face un PUZ într-un oraş? Dezbateri publice fără cetăţeni.

andrei-barbu-alba-iulia

De ce se plăteşte aproape 200 euro pentru recuperarea maşinii ridicate când în alte oraşe această taxă nu se mai percepe?

Problema gazului metan în cartierul Dealul Furcilor.

Avem o Cetate foarte frumoasă dar din păcate sau din fericire nu stăm în Cetatea Alba Carolina iar problemele noastre rămân în curtea noastră.

”Municipiul Alba Iulia se reduce la Cetatea Alba Carolina şi nimic altceva. Nu avem cu ce altceva să ne lăudăm.”

Prin ce se identifică urbanistic acest oraş?

Teatrul de Păpuși Prichindel din Alba Iulia are buget de 1 milion de euro, deci bani sunt. Din păcate ştrandul municipiului este în paragină si lipsa locurilor de parcare persistă.

De ce sunt dezbaterile publice programate la ora 11 dimineaţa în Consiliul Local?

Cartierul Miceşti aer o problema cu conducta de canalizare pentru ca nu îl pot utiliza în mod normal, fiind nevoie de supape de sens şi pompe.

Tot în Miceşti există aceeaşi problemă a ţevii de gaz, a construcţiilor ‘legale’ pe sau lângă această conductă de medie presiune.

Realizator: Radu Roncea
Real Risc
Televiziunea judeţului Alba
www.facebook.com/albacarolinatv
www.instagram.com/albacarolinatv

O emisiune AlbaCarolinaTV 2018
Toate drepturile rezervate.

Vezi şi:

Construcții alandala pe raza municipiului Alba Iulia

Referendum la Sebeş & Şefi de promoţie, la Real Risc

Advertisement
5 Comments

5 Comments

 1. adolf

  iunie 4, 2018 at 7:51 am

  Daca tot vorbiti de vapoare, nu numai in Dealul Furcilor se fac asa ceva ci si in MIcesti, Centru si in spate la Ampoi 3.
  Inteleg ca in cartierele noi asa e prevazut in urbanism dar in cartierele cu case pe un singur nivel sau doua, ce lsati sa se construiasca ditamai Titanice in saptele casei mele?
  O claca de pdl-isti, nu ca psd-istii ar fi mai buni dar in primarie e aceeasi claca de dupa revolutie, ii triaza doar moartea.

  • Kilo

   iunie 6, 2018 at 7:55 pm

   Nui triaza nimeni ca vin altii tot asa ca ei. Pdl=pnl=psd

 2. sorina

  iunie 5, 2018 at 8:17 pm

  poate o sa ploua cu case la propriu, Doamne-fereste! bomba sub casa…cum dorm oamenii aia???

 3. Nelu

  iunie 26, 2018 at 5:37 am

  Bravo lui Zdranc ca nu s-a dat cu gasca psdista a lui Dirzu sau a senatorului Breaz!
  Mi-e scarba de clasa politica din Alba. Toti o apa si un pamant.

 4. Psd=pdl Alba

  iulie 10, 2018 at 11:31 am

  As spune ca psd-ul e de vina dar la noi psd ul are culoare portocalie

Lasă un răspuns

Actualitate

Normalitatea anormalului

Published

on

Noi am moștenit slugărnicia. La noi, directorul încă este șef, nu este manager.

Normalul înseamnă un fapt firec, comun, obișnuit, acceptat de toată lumea, care nu deranjează pe nimeni. Este greu să spui că un stat este normal sau anormal. Noi românii suntem la fel de normali ca orice alt popor al Europei, dar avem o Românie divizată. Cu o geantă diplomat și cu o cravată se intră în orice instituție, fără a da explicații.

Noi am moștenit slugărnicia. La noi, directorul încă este șef, nu este manager. 80% din funcțiile de conducere sunt selectate pe criterii politice. Ce se face în România pentru a proteja copilul?

Nimeni nu se ocupă de copii deoarece părinții sunt ocupați cu două sau mai multe locuri de muncă, iar ei au acces prea ușor la rețelele de socializare și la tehnologii și uită să mai relaționeze prin sport sau cultură. Trebuie să revenim la normalitate de a trăi, trebuie să revenim la o normalitate în lucrurile mai simple și atunci devenim mai liniștiți.

Continue Reading

Actualitate

MAMUT BIKE RACE, Alba Iulia 2019

Published

on

Peste 180 de cicliști au pedalat pentru a îmblânzi Mamutul

Ajunsă la cea de-a cincea ediție, MBR 2019 a avut două trasee de concurs pe care fiecare dintre participanți și-a testat condiția fizică și nivelul de pregătire.

Mamut Bike Race a adunat iubitori ai mersului pe bicicletă, pasionați de cross-country. Amatori sau sportivi legitinați la cluburi sportive, bikerii și-au forțat limitele și au trecut linia de sosire stabilind recorduri personale.

Ediția 2019, Mamut Bike Race, a aliniat la start peste 180 de participanți, care au optat fie pentru un traseu de 35 km, fie pe unul de 60 km, cu niveluri diferite de dificultate. Traseele de concurs au fost semnalizate cu bandă de marcaj, vopsea fluorescentă și indicatoare. Competiția s-a desfășurat, în mare parte, prin pădurea din apropierea municipiului Alba Iulia.

Continue Reading

Actualitate

Livezile, leagăn de cultură tradițională

Published

on

Dispar oamenii care știu să cânte la frunză

Locuitorii din Livezile își duc viaţa după rânduiala şi tradiţia strămoșească, îmbinând munca și rugăciunea cu dezvoltarea culturală a zonei. Cu ajutorul unei banale frunze reuşeşte să atingă un nivel al interpretării care îl situează în rândul virtuozilor. El transformă frunza într-un instrument potrivit pentru melodiile populare. Acest mod de a cânta este legătura sa cu natura.

Descoperă universul iilor tradiționale, cusute și lucrate manual în comuna Livezile.

Ia face parte din costumul popular românesc din cele mai vechi timpuri, iar rădăcinile sale își au originea în portul tracilor, geților și dacilor. În zilele noastre, portul popular autentic poate fi întâlnit în multe zone din România, cu preponderență în zonele montane, unde influenţele culturale s-au păstrat mai bine.

Catrința este elementul de vestimentație specific zonei. Portul tradițional românesc s-a caracterizat prin simplitatea sa și prin eleganță.

Continue Reading
Advertisement
sep 20, 2019 - Vi
Alba Iulia, RO
13°C
câțiva nori
câțiva nori
2 m/s, N
32%
768.07 mmHg
vin09/20 sam09/21 dum09/22 lun09/23 mar09/24
cer acoperit de nori
13/4°C
cer senin
16/8°C
cer senin
18/10°C
câțiva nori
22/15°C
ploaie
14/12°C

Ultimele comentarii

Facebook

Polls

Sunteți de acord cu repornirea mineritului în Munții Apuseni?

View Results

Loading ... Loading ...

Evenimente

Generatia Z

Cele mai accesate

%d blogeri au apreciat: