Connect with us

Fapte şi Vorbe

Remediile mediului de afaceri, cu Călin Matieș, Cătălin Cacovean și Adrian Butuc

Published

on

În goana după bani, s-a cam uitat de oameni

Mediul de afaceri privat poate fi un stâlp pentru comunitate, poate restarta societatea? Stabilitatea unui cod fiscal, echilibrul unei societăți, ajută mediul de afaceri? Forța de muncă, dacă este slabă, fără pregătire, poate construi o țară prosperă?

O țară dacă este construită de oameni, cu oameni și pentru oameni va avea succes. Mentalitatea se schimbă în ani. Asocierea este o forță, mai mulți spun același cuvânt. Afacerile în România sunt mult mai dificil de realizat decât cele din străinătate. Lucrurile se învârt într-un cerc vicios care trebuie să dispară.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Fapte şi Vorbe

Pețitori europeni cu jurnalistul Alexandru Cristorian

Published

on

De ce s-au dus consilieri și primari la Bruxelles?

”Primă acțiune a europarlamentarului Mircea Hava, fostul edil al municipiului Alba Iulia, a fost de a chema 60 de consilieri în vizită la Parlamentul European din Bruxelles.

Mi-e greu să cred că după două – trei zile de stat în Bruxelles, acești oameni au venit luminați și vor curge fondurile europene și că acum ei vor scrie proiecte pe bandă. Europarlamentarii au buget pentru a aduce invitați, este o acțiune a europarlamentarului în cauză.

Muți dintre cei care au fost acolo nu au reprezentat instituțiile. Au existat cazuri în care și-au făcut delegații pentru această deplasare în străinătate. Dacă sunt pontați în această perioadă sau și-au făcut delegație și atunci sunt în ilegalitate. DNA va ajunge la sfârșitul acestei luni la Primăria Alba Iulia. Sper că va fi o întâlnire cu public.”

Continue Reading

Administraţie

Repere teiușene. Mirel Hălălai și Elemer Barta

Published

on

Brudina s-a pensionat, liber la procreere

Vechea brudină din satul Căpud a intrat la ”pensie”. Începând cu data de 11 octombrie 2019, aceasta a fost înlocuită cu un pod trainic, care permite o legătură sigură și rapidă între orașul Teiuș și satele aparținătoare, de dincolo de Mureș. Acest pod este o perspectivă de dezvoltare prin care satele de peste Mureș vor deveni cartiere ale orașului Teiuș. Acest pod a ușurat viața locuitorilor de peste Mureș.

În Căpud se planifica nașterea, locuitorii procreau cu gândul la perioadele dificile din an, în care nu puteau trece râul pentru a ajunge la medic. ”Este un pod proiectat pentru cele mai dificile condiții de trafic. Este făcut să reziste, dar deplasarea trebuie să se facă ordonat, civilizat”.

Restricțiile se referă la drumul care deservește acea zonă, acesta este de categoria a III-a și nu face față unui trafic de peste 30 tone. Îmbunătățirea traiului căpudenilor a fost vizibilă din prima săptămână, după inaugurarea podului. Școala este prima instituție care beneficiază de pe urma acestei investiții.

În perspectivă, s-au arătat interesați de Căpud investitori în domeniul viticol. La Teiuș starea de spirit care guvernează activitatea socio-economică și admininistrativă este de armonie și pace.

Continue Reading

Actualitate

Rolul și locul președintelui. Fapte și vorbe cu Andrei Barbu

Published

on

Președintele, primul mediator în stat

După 30 de ani de democrație, majoritatea dintre noi nu știm care este rolul președintelui. Președintele își desfășoară activitatea la Palatul Cotroceni, iar rolul său este, potrivit Constituției, de a reprezenta statul român şi de a fi garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a statului român.

Preşedintele este mediatorul între puterile statului, precum şi între stat şi societate. Conducătorul României veghează la respectarea legii fundamentale a statului român și la buna funcționare a autorițăților publice. Primul om în stat nu poate să formeze singur Guvernul, ci după ce consultă partidele, numește primul ministru propus de majoritatea parlamentară.

Votul este nota pe care cetățenii o pot da președintelui. ”În 30 de ani, în România nu au existat alegeri anticipate. Nu înseamnă neapărat stabilitate”. ”Neavând bună-credință nici nu ceri bună-credință și atunci fiecare dintre noi, ar trebui să ne gândim câtă bună-credință avem sau nu avem.

Trebuie să măsurăm, să judecăm și să cerem bună-credință. Altfel, lucrurile vor merge foarte greu și nu vom avea niciodată oameni de bună-credință în fruntea instituțiilor publice. Totul pleacă de la om, omul sfințește locul, omul sfințește Palatul Cotroceni, Palatul Victoria, Palatul Parlamentului, etc”.

Continue Reading
Advertisement
oct 19, 2019 - Sb
Alba Iulia, RO
21°C
câțiva nori
câțiva nori
2 m/s, SV
56%
763.57 mmHg
sam10/19 dum10/20 lun10/21 mar10/22 mie10/23
cer senin
21/14°C
cer senin
20/14°C
cer senin
20/14°C
cer senin
20/14°C
cer senin
19/14°C

Ultimele comentarii

Facebook

Polls

Sunteți de acord cu repornirea mineritului în Munții Apuseni?

View Results

Loading ... Loading ...

Evenimente

Generatia Z

Cele mai accesate

%d blogeri au apreciat: