taxa-auto-2018Actualitate Economie Social 

Taxa auto 2018. Care vor fi cele mai afectate mașini

Taxa auto se va aplica tuturor proprietarilor de autovehicule. De noua taxă nu scapă nici chiar proprietarii de maşini noi.

 

Noua taxă auto se va aplica în funcţie de gradul de poluare al autovehicului. Cel mai dureros va fi pentru romanii ce detin maşini cu o normă de poluare Euro 1 sau Non Euro, care vor plăti o taxă anuală destul de mare, estimată la 200 euro/an.

Nu scapă de taxa auto nici chiar cei ce işi vor cumpara maşini noi. Pentru autovehiculele cu clasa de poluare euro 5 sau euro 6, se va achita anual o taxă de 50 de euro.

Autorităţile vor să descurajeze importurile masive de autovehicule second hand, care de multe ori sunt de foarte bună calitate.

Pentru mulţi romani, noua taxă va fi un bir greu de platit. Deţinatori de maşini vechi şi cu motoare mari, gen offroad, vor fi obligaşi să-şi schimbe autovehcilulele sau să caute alte soluţi de inmatriculare sau de ce nu, de radiere.

Taxa nouă va fi cu atât mai mare cu cât maşina poluează mai mult, calculul taxei se va face dupa gradul de poluare al maşinii.

Aceasta taxă va fi aplicată tuturor proprietarilor de autovehicule, fie ca au plătit sau nu timbrul de mediu sau orice altă taxă auto.

Stație de încărcare gratuită pentru mașini electrice in Alba Iulia

 

Related posts

2 Thoughts to “Taxa auto 2018. Care vor fi cele mai afectate mașini”

 1. Mariana

  Eu am o masina din 1997, cred ca e euro 2. Sint foarte multumita de ea si nu as vrea s-o schimb.
  E chiar nebunie taxa asta!
  200 euro/an?
  Si ei zic ca nu-i impozit, da ce-i ?
  Ajung banii in buzunarele deputatilor si a senatorilor si a altor functionari publici, numa unde trebuie nu!

 2. Patrol rools

  Ce sa spun eu de Patrolul meu?
  Are 3000 cmc si e din 1988 dar e inaltat, e schimbat cam tot dar …e EURO zero.
  Sa vezi ce ma vor taxa PSD-istii acuma !

Leave a Comment