Connect with us

Actualitate

3 motive. De ce Pleşa nu este o alternativă la Primaria Alba Iulia

Published

on

primaria-alba-iulia

Mulţi îl văd pe Gabriel Pleşa ca pe un mare salvator, actual membru PNL, viitor candidat independent la Primaria Alba Iulia.

Există totuşi câteva neclarităţi, neconcordanţe legate de domnia sa, nelămuriri pe care vrem să le descoperim împreună, pe înţelesul fiecăruia.

Este adevărat că singura şansă a opoziţie de a pune stop dinastiei PDL din municipiul Alba Iulia (de la Revoluţie până în azi) e să facă o alianţă puternică între partide, care să câştige alegerile împotriva candidatului PNL Alba, Paul Voicu. Dar o alianţă puternică trebuie să-şi aleagă un candidat puternic pe care să-l susţină, dacă se poate unul independent, unul ca Pleşa Gabriel sau Mircea Trifu sau un alt posibil candidat cu care se pot înţelege din punct de vedere politic.

Mai jos vă prezentăm câteva scenarii posibile care pot să apară în această tevatură politică locală:

1.SCENARIUL AGENTULUI DUBLU

Să prespunem că Pleşa Gabriel candidează ca independent la alegerile pentru Primăria Alba Iulia şi care este susţinut de o alianţă formată din mai multe partide: USR Alba, de ANA lui Trifu şi alţii. Am putea exclude PLUS-ul care se pare că gravitează în jurul PNL-ului.

Întrebare: Dacă Pleşa e agent dublu şi joacă la două capete?

E doar un scenariu, nimic altceva.

Sunt convins că într-o zi Pleşa îşi va da demisia din PNL, când? Scârţ-scarţi până marţi dar nu ştim care marţi.

Gabriel Pleşa nu şi-a dat demisia din PNL, cu toate că a avut destule motive s-o facă până azi, şi continua să joace în ambele terenuri, părând că face parte din echipa adversă, când de fapt e un posibil agent sub acoperire.

Alianţă îl susţine până în ultimul moment şi chiar înainte de alegeri, candidatul Pleşa va spune ”m-am răzgândit, nu mai candidez”. Fie din motive medicale, fie că nu-i pentru el şi toată alianţa se va destrăma neavând candidat la Primărie.

Pleşa poate fi un fel de cal troian al PNL-ului iar după câstigarea alegerilor, nemuritorul partid îl va decora pentru reuşita sa, pe agentul nostru, cu o funcţie importantă, poate chiar administratorul oraşului.

2. ORA EXACTĂ SE DĂ DE SUS

Să presupunem că totul merge ca pe roate în alianţa care-l susţine pe Pleşa.

Trifu cu ANA merg înainte, USR Alba îşi susţin candidatul dar apare ca-ntotdeauna ordinul de sus.

PNL Alba se plânge de situaţia locală la şeful partidului, adică domnului Iohannis, cum USR a format o alianţă puternică împotriva lor iar apoi preşedintele Iohannis îl convoacă pe liderul USR, Dan Barna. Vă aduceţi aminte cum a fost stopat fenomenul Barna într-o singură zi, în campania pentru prezidenţiale?

Ce va face alianţa când USR va primi ordin de sus că va trebui să voteze la alegerile locale cu PNL?

3. ÎI GREU SĂ IEŞI DIN PLUTON

Gabriel Pleşa e înrolat în PNL de prea mult timp şi el încă mai speră că va fi candidatul PNL Alba la Primăria Alba Iulia, mai ales că are o relaţie mai specială cu premierul Ludovic Orban, dat fiind faptul ca amândoi provin din vechiul partid PNL.

O MARE surpiză ar fi pentru mulţi ca să descoperim că Pleşa Gabriel va candida pentru Primăria Alba Iulia din partea PNL!

Totuşi, de-atâţia ani îmbrăcat într-o singură culoare politică iar noi îi cerem să-şi schimbe hainele instant…, oare chiar ar fi posibil?

Din păcate însă, în momentul de faţă nu există o alternativă serioasă şi demnă de luat în considerare pentru alegerile la Primăria Alba Iulia.

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia