Connect with us
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Actualitate

In 5 ore, 42 de conducători auto ce au depăşit limita legală de viteză

Published

on

În 5 ore, poliţiştii rutieri din Alba au depistat şi sancţionat contravenţional, 42 de conducători auto ce au depăşit limita legală de viteză. Acţiunea a fost organizată pe DN 1, între Aiud şi Miraslău, iar aparatele de măsurare a vitezei au fost instalate în cascadă.

La data de 7 decembrie a.c., în interval orar 08.00-13.00 pe Drumul Naţional 1, pe sectorul cuprins între kilometri 412 şi 416, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba – Biroului Drumuri Naționale și Europene, în colaborare cu poliţiştii din Teiuş, Aiud şi ai Secţiei de Poliţie Rurală Aiud, au desfăşurat o acţiune comună, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, în mod deosebit al conducătorilor de autovehicule care nu respectă limita legală de viteză, fiind folosite aparatele radar în sistem cascadă.

În cele 5 ore de acţiune au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 17.255 lei, din care 42 pentru viteză peste limita legală.

În cadrul activităţilor dedicate siguranţei rutiere, ieri, 7 decembrie, poliţiştii din judeţul Alba au constatat 201 abateri contravenţionale, sancţionate cu amenzi în valoare de 46.425 lei şi au constatat două infracțiuni (una de conducere fără permis şi una de conducere cu permisul suspendat).

Infracţiuni rutiere

La data de 7 decembrie a.c., în jurul orei 14.30, poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei, în timp ce acţionau pe DJ 107, pe raza comunei Sâncel, l-au depistat pe un tânăr de 21 de ani, din Ungheni, judeţul Mureş, în timp ce conducea un autoturism, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

La data de 7 decembrie a.c., în jurul orei 10.20, poliţiştii rutieri din Teiuş, în timp ce acţionau pe DN1, la kilometrul 413, l-au depistat de un bărbat de 41 de ani, din Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism, având permisul de conducere suspendat.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

Transportul de mărfuri periculoase, în atenţia poliţiştilor

În ultimele două zile, poliţiştii din judeţul Alba au verificat 49 de autovehicule destinate transportului de mărfuri periculoase, în cadrul unei acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor legale privind acest tip de transport. Au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, iar toţi conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest.

În perioada 6 – 7 decembrie 2017, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Alba, au desfășurat o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele ce transportă mărfuri periculoase.

Accident intre patru camioane: 6 animale moarte, o persoană rănită

Au fost verificate aspectele legate de respectarea timpilor de conducere şi de odihnă, starea tehnică generală a autovehiculelor, documentele care, obligatoriu, trebuie să existe la bordul autovehiculelor (copiile conforme ale licenţelor de transport, inspecțiile tehnice periodice, certificatele de pregătire profesională ale conducătorilor auto, documentele aferente tipului de transport efectuat, etc) dar şi modul în care sunt respectate prevederile OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost verificate 49 de astfel de autovehicule şi au fost constatate 12 abateri de natură contravenţională, din care 9 la regimul rutier, iar 3 la legile speciale ce reglementează transportul rutier de mărfuri periculoase. Totodată, a fost retras un certificat de înmatriculare.

Toţi conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, în toate cazurile.

Topul celor mai bogati romani. Cine sunt milionarii din judeţul Alba?

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate