Connect with us

Actualitate

A renunțat la viața cotidiană și s-a mutat în mijlocul pădurii. Supraviețuitorul din Cugir

Published

on

A luat parte la un proiect reality show, ”Supraviețuitorul” și a reușit să reziste în cadrul competiției timp de 42 de zile, până aproape în finală

Împătimit al activităților sportive și al naturii, Paul Robert Igna este un tânăr în vârstă de 35 ani din localitatea Cugir, care a luat decizia de a renunțat la viața cotidiană și de a se mutat în mijlocul pădurii.

Absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din Cluj-Napoca, specializare înot, Robert se ocupă în momentul de față cu inițierea în acest sport a tinerilor din orașul Cugir.

În perioada 2015-2016, acesta a luat decizia de a se muta în mijlocul naturii deoarece a simțit nevoia unei deconectări de la viața aglomerată pe care o avea în acel moment în Cluj-Napoca.

Contract de proiectare si execuție pentru 3,6 km de strazi din Cugir – SEMNAT

Decizia finală a fost: „renunț la viața de oraș, la Cluj și mă retrag în orașul natal, în mijlocul pădurii, doar eu și câinii”. Acesta a găsit un teren în mijlocul pădurii pe dealurile din împrejurul orașului Cugir, l-a cumpărat și a început munca la ogradă: a construit o cabană în 3 luni, a descoperit un izvor de la care a captat apa potabilă, și-a montat panouri solare pentru energie electrică și și-a construit solare pentru cultura de leguminoase.

În urmă cu câțiva ani, Robert a luat parte la un proiect, reality show, Supraviețuitorul și a reușit să reziste în cadrul competiției timp de 42 de zile, până aproape în finală.

De atunci, gândul că se va descurca și mai mult în mijlocul naturii în urma competiției, a fost un alt motiv pentru care acesta a luat decizia de a renunța să locuiască în oraș.

Încă de tânăr, înainte de vârsta de 10 ani, acesta a fost pasionat de turism, fiind îndrumat de către domnul Gicu Nedea în orientare spanou solar,Cluj,portivă, turistică și tehnici de supraviețuire în natură.

Bunica nu avea cultură, nu studiase-așa, ca noi…

În vizita noastră la căsuța din pădure, Robert ne-a explicat o parte din tehnicile de supraviețuire pentru turiști, a realizat un loc de campare, ne-a arătat cum se montează un hamac acoperit și cum se aprinde focul doar cu amnarul.

Planurile de viitor ale lui Robert sunt de a influența, de a „virusa” pe ceilalți din jurul său cu tot ce înseamnă natură, activitățile sportive din mediul înconjurător, să continue cu inițierea în înot a tinerilor din orașul Cugir și să se bucure pe deplin de liniștea de care are parte la căsuța din pădure.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia