Connect with us

Actualitate

ACOPERIREA VACCINALĂ ROR A CRESCUT ÎN JUDETUL ALBA

Published

on

Acoperirea vaccinală împotriva rujeolei în județul Alba a crescut la 92,13%, conform unui comunicat de presă.

S-a reușit o creștere a procentului de acoperire vaccinală la ROR pentru grupa de vârstă 9 luni-9 ani, de la 65.8% (1 iulie 2017) la 92,13% (15 august).

Astfel, în luna iulie au fost vaccinați 1.665 de copii, iar în prima jumătate a lunii august au fost vaccinați 1.306 de copii.

”Doresc să transmit mulțumiri tuturor colaboratorilor, părinților care au înțeles importanța și rolul vaccinării și nu în ultimul rând colegilor din DSP Alba, o echipă unită, de profesioniști, ale căror eforturi s-au concretizat în atingerea obiectivelor propuse”, a spus directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

”Ne dorim ca eforturile celor implicați să nu înceteze și buna colaborare între instituția noastră și ceilalți factori implicați în procesul de vaccinare să continue pe termen lung, în folosul comunităților”, a spus directorul adjunct al DSP Alba, Daniela Dreghici Popa.
DSP Alba a înființat șapte centre suplimentare de vaccinare împotriva rujeolei, în zone greu accesibile și vulnerabile la îmbolnăvire, în municipiile Aiud (cartierul Hotar) și Sebeș (pe strada Câmpului), în orașul Ocna Mureș (colonia Monchim) și în comunele Câlnic (strada Principală), Hopârta (Casa de Copii Silivaș), Ohaba (Ungurei Centru) și Săsciori (Răchită).

Până în prezent s-au vaccinat în aceste centre 426 copii. Vaccinarea a fost efectuată de personalul DSP în colaborare cu medicii de familie din zonă și mobilizarea efectuată de asistenții comunitari și mediatori.

Acțiunile de vaccinare vor continua și în perioada următoare, ținta de acoperire vaccinală fiind de peste 95%.

Vaccinarea, o necesitate sau nu ?

Copiii trebuie vaccinați

Fără vaccinuri împotriva tuberculozei

FOCAR DE RUJEOLĂ LA ABRUD

Epidemie de rujeolă

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia