Connect with us

Actualitate

Adevarul despre Gripa chinezească

Published

on

Piața din Wuhan, locul de unde a pornit Coronavirus

Se presupune că totul a pornit de la un liliac și un șarpe care contaminați fiind cu Coronavirus ar fi fost cumpărate din piața din Wuhan și consumați de către niște cetățeni pentru a gusta carnea acestor animale. Primele 10 persoane contaminate au fost persoanele care au consumat carnea acestor animale și negustorii care le-au vândut.

Doamna dr.Daniela Dreghici Popa, Director Adjunct al DSP Alba, declară că temutul Coronavirus se răspândește pe cale aeriană, în general, prin tuse sau chiar și prin materiale fecale sau contact sexual.

DSP Alba este pregătit pentru toate procedurile și demersurile care trebuiesc aplicate în cazul unor posibile contaminări cu acest virus.

Invitat în platoul Alba Carolina TV chinezul Sun Yan,anteprenor, spune că situația din China este foarte gravă, toate orașele sunt goale, alimentele sunt foarte puține iar singurele fabrici care lucrează în momentul de față sunt cele care au la bază fabricarea de măști chirurgicale.

La nivelul județului avem doua posibile contaminări, un caz a fost izolat la domiciliu iar celălalt se află sub supraveghere la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

În toată țara există 6 spitale care recoltează analizele de laborator pentru contaminarea cu Coronavirus și anume 2 la București, Iași, Cluj, Timișoara și Constanța. Județul Alba fiind arondat spitalului din Cluj.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia