Connect with us

Social

Ajutorare a victimelor „Colectiv” continua

Published

on

București, 17 decembrie 2015: Crucea Roșie Română a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Sănătății prin care va susține financiar din campania „Nouă ne pasăprocesul de recuperare a victimelor Colectiv pe termen scurt, mediu și lung, în completarea sprijinului oferit de statul român.

În vederea gestionării corecte a fondurilor destinate celei de-a doua etape a procesului de ajutorare a victimelor „Colectiv”, Societatea Națională de Cruce Roșie din România și PRO TV, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, au decis asupra următoarei formule de sprijin: pe baza evaluării fiecărui pacient realizată de Comisia Ministerului Sănătății, constituită special pentru acest obiectiv, se vor stabili nevoile de tratament și recuperare pe termen scurt, mediu și lung. Din fondurile campaniei „Nouă ne pasă” colectate în conturile Crucii Roșii Române se va susține financiar procesul de recuperare al victimelor Colectiv, în completarea sprijinului oferit de statul român după cum urmează:

  • Plata pentru mănuși, bandaje compresive pentru fiecare pacient pe baza măsurătorilor luate de medicii curanți;

  • Plata pentru kitul medical pentru îngrijirea pacientului ars pentru o perioada de 6 luni (1 kit/lună/pacient). Kitul medical va conține produse de igienă specifice, precum și produse tehnico-medicale (consumabile, unguente etc) considerate de medicul curant necesare în această etapă de tratament.

Actele necesare pentru solicitare sprijin:

  • Cerere prin care se menționează nevoia solicitantului (cerere tip se găsește pe site-ul www.crucearosie.ro)

  • Copie după CI

  • Copie bilet externare /scrisoare medicală sau orice dovada ca pacientul se află în recuperare și că este victima a incendiului Colectiv

  • Cont în care pot fi virați banii de decont

Informații despre campania „Nouă ne pasă

Sute de mii de persoane au răspuns apelului lansat de Crucea Roșie Română și PRO TV prin intermediul campaniei Nouă ne pasă. Împreună dăruim speranță! Donațiile colectate de la persoane fizice și juridice însumează 1 714 845.22 euro, din care 1 286 369,22 euro sunt sume donate direct în conturile Crucii Roșii Române deschise pentru această campanie (cumulat lei, euro, dolari), iar 428 476 euro reprezintă contravaloarea SMS-urilor trimise, sumă ce va fi disponibilă în conturi după cel puțin 3 luni, pe măsura încasării sumelor de la integratorul tehnic sau de la operatorii de telefonie mobilă.

Crucea Roșie Română împreună cu PRO TV au stabilit de la început două etape principale de utilizare a fondurilor. Prima etapă, care s-a încheiat, s-a adresat unităților medicale care au tratat persoanele afectate, familiilor celor decedați și celor transferați în străinătate. A doua etapă se adresează pacienților aflați în tratament și recuperare pe termen scurt, mediu și lung.

Încă din primele zile, fondurile colectate de Crucea Roșie Română au fost utilizate pentru asigurarea de produse farmaceutice precum și pentru completarea dotărilor necesare unităților medicale în care au fost internate victime ale incendiului. Printre produsele asigurate enumerăm: albumină umană, unguente pentru arsuri, saltele antiescară, halate de unică folosință pentru aparținători, halate pentru medici, cearșafuri, tifon, comprese, mănuși chirurgicale sterile, betadină, alcool sanitar, aleză, vata hidrofilă, leucoplast etc. În ceea ce privește dotarea spitalelor cu aparatură de strictă necesitate enumerăm: injectomate, electro-dermatoame, meshgraft II complete pentru grefe de piele, placi meshgraft II, lame pentru electro-dermatom precum și monitoare, consumabile pentru dializa, dotări pentru oxigenoterapie etc.

ÎMPREUNĂ întindem o mână celor care au viitorul în față! ÎMPREUNĂ vindecăm răni. Fiecare sprijin contează! Nouă ne pasă. Împreună dăruim speranță!

 

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia