Connect with us

Actualitate

Alertă timpurie pentru companiile în insolvență

Published

on

Creditele neperformante din bilanțurile principalelor bănci din zona euro se ridicau anul trecut la aproape 1.000 de miliarde de euro, aproximativ 9% din PIB-ul zonei euro, afectând capacitatea băncilor de a face profit de pe urma creditelor acordate companiilor

Datele furnizate de UE arată că numărul companiilor în insolvență a crescut după criza financiară din 2007-2008, în condițiile în care jumătate din noile firme nu supraviețuiesc mai mult de cinci ani. Pentru rezolvarea problemei Comisia vrea să pună la punct norme comune în UE pentru a ajuta companiile să-și restructureze afacerile și să evite falimentul. De asemenea, noile norme ar ajuta creditorii să își recupereze mai ușor împrumuturile. Comisia vrea să introducă un sistem de alertă timpurie care implică “intervenția externă” atunci când firmele manifestă primele semne de stres. Acest semnal de alarmă ar putea fi declanșat de bănci sau firme de contabilitate și ar putea conduce la o restructurare în ideea de a salva părțile sănătoase ale unei afaceri. Ca o concesie făcută mediului de afaceri, Comisia propune o perioadă de grație de patru luni pentru a permite companiilor să se restructureze fără a-și plăti datoriile și taxele dacă urmăresc o restructurare adevărată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia