Connect with us
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Actualitate

Angajaţii spitalului judeţean de urgenţă din Alba Iulia donează sânge!

Published

on

Ştiai că donarea de sânge este benefică şi pentru donator? Dacă donezi îţi împrospătezi sângele şi îţi creşti imunitatea.

Angajaţii spitalului judeţean de urgenţă din Alba Iulia sunt solidari cu cei care au nevoie acută de sânge.

Timp de zece zile, personalul medical al spitalului de urgenta vor merge la centrul de transfuzii pentru a dona sânge. Medicii, asistentele dar şi cei din sectorul administrativ speră că exemplul lor să fie preluat şi de alţi donatori, care pot salva vieţi.

Bolile vaselor de sânge și ale inimii

Donarea de sânge scade cu 30% riscul de paralizie şi de accident vascular. Un plus? În urma donării de sânge, rezistenţa ta la traumatisme creşte, astfel că, dacă vei suferi un accident, organismul se va reface mai uşor, fiind deja obişnuit cu pierderea de sânge şi înlocuirea lui.

Sânge pentru bilet

Zilnic, mii de pacienţi din spitalele din România au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine pentru a supravieţui. Cu toate acestea, de cele mai multe ori ne gândim să donăm sânge doar atunci când cineva drag are nevoie sau când auzim despre o situație limită.

Criză de sânge

De fapt, nevoia de sânge este una constantă. Produsele sanguine pot fi stocate un număr limitat de zile şi, mai mult, bolnavii cu afecţiuni grave şi imunitate scăzută (cei cu leucemie, copiii) au nevoie de sânge de la donatori fideli (cei care donează de cel puţin 2 ori pe an).

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate