Connect with us

Actualitate

Apel 112: A încercat să ajungă pe o scurtătură si a rămas imobilizat în stratul de zăpadă

Published

on

poarta-raiului-inzapezit

Un turist a încercat să ajungă pe o scurtătură la o pensiune din Poarta Raiului, județul Alba si a rămas imobilizat în stratul de zăpadă

 

Aflat la volanul unei mașini puternice, A.A. ( 38 de ani) din Sebeș, a încercat să ajungă pe o scurtătură la o pensiune din Poarta Raiului, județul Alba. Decizia s-a dovedit a fi neinspirată deoarece, după câteva sute de metri, vehiculul a rămas imobilizat în stratul de zăpadă, care in acea zonă măsoară circa 80 cm.

Seară cu peripeții pentru un bărbat din Sebeș. A fost nevoie de intervenția jandarmilor și a salvamontiștilor.

În aceste condiţii bărbatul a apelat 112 şi a solicitat ajutor, iar spre acesta a pornit imediat un echipaj mixt format din jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Şugag şi de salvamontişti din Serviciul Salvamont Alba. Jandarmii şi salvamontiştii au acţionat umăr la umăr şi au reuşit ca în aproximativ 2 ore să degajeze vehiculul din zăpadă şi să-l tracteze până la şoseaua principală. După ce le-a mulţumit salvatorilor, şoferul si-a continuat drumul.

turist-inzapezit-sureanu

Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, indicăm turiştilor să nu urmeze scurtături şi să acceadă cu autovehiculele spre Domeniul Schiabil Şurianu doar dinspre municipiul Sebeş, celelalte comunicaţii fiind impracticabile. Astfel, până la Barajul Oaşa, se poate urca pe drumul naţional 67 C (Transalpina), după care va trebui urmat drumul judeţean 704 până la Luncile Prigoanei, iar de acolo drumul judeţean 709 K, până la baza domeniului schiabil. Reamintim faptul că drumul naţional 67 C (Transalpina) este închis circulaţiei, de la Barajul Oaşa înspre Obârşia Lotrului.

Ştirea ta: Maşini ridicate în Cetatea Alba Carolina

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia