Connect with us

Actualitate

APIA: Peste 16mii de fermieri intră la plată mâine!

Published

on

apia-plati-motorina

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că începând de mâine, 20 februarie, va efectua plata ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorină utilizată în agricultură


Este vorba de diferența aferentă cantităţilor de motorină utilizate în perioada 1 iulie – 30 septembrie 2017 (trimestrul III 2017).
Suma totală plătită va fi de 109.883.727,00 lei, cu sursă de finanţare de la bugetul național, pentru un număr de 16.185 beneficiari și o cantitate totală de motorină de 77.464.594,499 litri.

Fermierii primesc restul de 49% din suma totală după ce APIA a plătit 51% din drepturile de plată în luna Decembrie.

De specificat că banii pentru motorină sunt virați de centrele APIA în conturile fermierilor după ce APIA Central virează sumele necesare la județe. Este singura subvenție, pe lângă banii pentru ameliorarea animalelor,  care sunt plătite direct de centrele județene și nu de APIA Central așa cum se procedează pentru restul sumelor.

Valoarea nominală a ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorină pentru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru.

Cantitătile de motorină ce reprezintă diferența aferentă perioadei 1 iulie – 30 septembrie 2017, determinate la plată de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, utilizate și nedecontate în anul 2017, ce beneficiază de ajutor de stat acordat sub formă de rambursare și aprobate prin Ordinul Ministrului nr. 35 din 12.02.2018.

Penitenciarul de maximă siguranţa Aiud – TALK SHOW JURIDIC

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia