Connect with us

Social

Au jurat să respecte legea!

Published

on

11 consilieri juridici au devenit definitivi, iar 10 au intrat în profesie

În numele legii, onoarei și adevărului, zeci de consilieri juridici definitivi și stagiari au jurat să respecte Constituția și legile țării, să își exercite profesia independent, cu demnitate și probitate și să păstreze secretul profesional.

Devenit tradiție, înainte de lăsarea Postului Crăciunului, evenimentul a fost organizat de Colegiul Consilierilor Juridici Alba și a avut ca scop întâlnirea tuturor juriștilor din județ. A fost un prilej de bucurie și socializare pentru consilierii juridici din județ.

Cu această ocazie, juriștii stagiari care au promovat examenul de definitivat și au devenit consilieri juridici definitivi au fost răsplătiți cu diplome de merit. La această gală au participat și consilieri juridici din alte județe.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Actualitate

Aiud:Acordare facilități fiscale

Published

on

Acordare-facilitati-fiscale

În vederea sprijinirii contribuabililor aflați în dificultate, CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI AIUD a aprobat procedura de acordare a unor facilități fiscale.

Aceste facilităţi fiscale sunt sub forma anulării accesoriilor aferente obligațiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018, datorate bugetului local al Municipiului Aiud, conform O.G. nr. 6/2019privind instituirea unor facilitați fiscale.

Contribuabilii care intenționează să beneficieze de anularea accesoriilor/majorărilor de întârziere, în condițiile H.C.L. nr. 244/24.10.2019, se vor adresa Compartimentului Impozite şi taxe locale persoane juridice/Compartimentului Impozite şi taxe locale persoane fizice din cadrul Primăriei Municipiului Aiud – Direcția Economică.

Continue Reading

Actualitate

Traian Berbeceanu a acceptat o functie de prim-rang la varful Ministerului de Interne

Published

on

Traian-Berbeceanu

Cu Traian Berbeceanu „vor fi multe surprize” după susele unui PNL-ist.

Traian Berbeceanu a fost şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba intre 2005 si 2013, cand a trebuit să plece în urma unei anchete a DIICOT. A stat în arest din 24 octombrie până in 26 noiembrie 2013, fiind acuzat ca ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei.

Ulterior, instanţa a stabilit că Berbeceanu a fost victima unei „marsavii judiciare”. Berbeceanu a fost achitat, în prima instanţă, in 2016.

Rareş Bogdan a anunţat încă din 15 octombrie că Traian Berbeceanu ar putea să facă parte din Guvernul Orban. „Vor fi multe surprize”, spunea atunci Bogdan.

Iată că ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat fostul comisar Traian Berbeceanu va deveni şeful său de cabinet.

În schimb, Ioan Mureşan (fost procuror sef al DIICOT Alba) si Nicolaie Ioan Cean (fost procuror în aceeaşi structură) au fost condamnaţi la 7 ani, respectiv 2 ani închisoare cu executare. Aceştia sunt acuzaţi că au săvârşit mai multe nereguli în anchetarea poliţistului Traian Berbeceanu.

Experienţa chinuitoare din acea perioadă a fost redată de Traian Berbeceanu în cartea ”Radiografia unei marsavii judiciare”, informează aktual24.ro.

Continue Reading

Actualitate

Banca Naţională a tocat în ultima lună 1,2 miliarde euro din rezerva naţională

Published

on

curs-euro

Oare ne-am îndatorat într-o lunâ cât în caţiva ani? De ce a trebuit BNR să cheltuiască suma asta?

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat că a intervenit cu peste 1,2 miliarde de euro în piaţă pentru a opri devalorizarea istorică a leului, după ce moneda naţională a atins maxime incredibile pe piaţa interbancară. 

Economica.net a scris că BNR ar fi cheltuit aproximativ 1,2 miliarde de euro în luna noiembrie pentru a apăra o deprecierea ingrijoratoare, prea abruptă a leului. Jumătate de miliard de euro ar fi fost utilizaţi doar pe 28 noiembrie, când a avut loc aşa numitul “atac de noapte”, dată la care euro a deschis piaţa din România la un curs 4,8 lei.

Comunicatul băncii centrale arată că în luna noiembrie au avut loc intrări de 1,89 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv sumele rezultate din emisiunile de obligațiuni pe piata internă în valoare nominală totală de 671 milioane euro), alimentarea contului Comisiei Europene și altele.

Pe de altă parte, au fost constate ieşiri de 2,98 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută (inclusiv rambursarea emisiunii de obligaţiuni denominată în euro a Ministerului Finanţelor Publice, în sumă de 1.57 miliarde euro) şi altele.

La finalul lunii noiembrie, rezervele valutare ale BNR erau de 33,8 miliarde euro față de 34,9 miliarde la finalul lui octombrie. 

Sperăm că situaţia se va redresa iar noul an nu va aduce mari surprize pe piaţa interbancară.

Continue Reading
Advertisement
dec 8, 2019 - Du
Alba Iulia, RO
2°C
cer fragmentat
cer fragmentat
3 m/s, ESE
80%
764.32 mmHg
dum12/08 lun12/09 mar12/10 mie12/11 joi12/12
cer fragmentat
2/1°C
cer acoperit de nori
5/2°C
cer fragmentat
4/4°C
cer fragmentat
5/2°C
nori împrăștiați
3/3°C

Next Level

Facebook

Ultimele comentarii

Polls

Sunteți de acord cu repornirea mineritului în Munții Apuseni?

View Results

Loading ... Loading ...

Fapte şi Vorbe

Advertisement

Cele mai accesate