Connect with us

Social

Au mers peste 4 km pentru a vota

Published

on

Secție de vot în refugiu turistic

Refugiul turistic Valea Barnii – Mogoș a fost amenajat ca și secție de votare pentru cei 137 de votanți arondați cât și pentru turiștii aflați în zonă.

Alegătorii au fost nevoiți să se deplaseze trei sau patru kilometri pentru a ajunge la urnele de vot. O locație inedită la care s-au prezentat cetățenii cu gânduri bune și speranțe pentru un viitor mai bun.

”Am votat cu gânduri bune și pentru noi, dar pentru copiii noștri, pentru viitorul lor. Să de-a bunul Dumnezeu să fie mai bine în țara asta. Am votat cu speranțe cât de mari în viitorii noștri conducători. Am venit aici să ne facem datoria”. ”E departe de casa nostra, dar trebuia să venim că și așa suntem puțini în satul acesta. Dacă nu mai venim nici câți suntem, ce mai rămânea de făcut.”

”Ne dorim și un viitor în țară, trebuie să facem ceva și pentru țara noastră, pentru meleagurile unde am crescut. Datoria noastră este să votăm, ne-am câștigat acest drept”.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Social

Haine groase, donate nevoiașilor din Alba Iulia

Published

on

Un gest frumos pentru cei cu viață grea

Din dorința de a face bine, mai ales în prag de sărbători, patronii unui magazin din Alba Iulia au decis să ofere o haină călduroasă celor care au nevoie de una.

Albaiulienii felicită gestul administratorilor, apreciind faptul că în municipiul nostru sunt oameni cu venituri mici, care nu au cu ce să se îmbrace pe timpul iernii. Patronii magazinului second-hand din Alba Iulia, care au decis să doneze gratuit o parte din hainele de iarnă, au făcut acest gest pentru a oferi căldura unei familii iubitoare.

“Moşu’ vine cu o haină dacă ai nevoie, ia una gratis. Sărbători Fericite!” a fost mesajul emoționant afișat la intrarea în magazin, pe standul cu hainele pregătite spre a fi donate și care a atras atenția curioșilor cât și a nevoiașilor.

Au fost mulți albaiulieni care s-au oprit și au admirat hainele. Reprezentanţii magazinului au promis și alte surprize, în special pentru copii.

Continue Reading

Eveniment

Cât costă o căciulă din blană naturală, la Târgul căciulilor de la Blaj

Published

on

Află secretele de fabricație ale celor mai îndrăgite căciuli

Mai mici, mai mari, mai groase, mai moderne, colorate sau clasice, căciulile au fost vedeta principală la târgul dedicat lor, din Mica Romă. Cu o tradiție îndelungată, Târgul căciulilor are loc în fiecare an în 6 decembrie, de Moș Nicolae.

La eveniment au participat și în acest an, agenți economici, dar și mici producători, meșteri populari, producători tradiționali din împrejurimi și nu numai, care realizează produse specifice, purtate în Transilvania și executate în mod tradițional.

Scopul târgului este acela de a evoca și crea atmosfera târgurilor tradiționale românești de odinioară. Mii de vizitatori au trecut prin fața standurilor și mulți dintre aceștia au plecat după ce și-au achiziționat căciula dorită.

Continue Reading

Actualitate

Vezi ce funcții importante au absolvenții Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia. Invitat: colonel Marcel Domșa

Published

on

Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia a ajuns la Centenar

Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia a împlinit 100 de ani de existență, iar evenimentul a fost o sărbătoare unică. Au fost foarte multe activități, a fost un efort foarte mare din partea tuturor și s-a ajuns la un standard foarte ridicat. Istoria se scrie pentru acest liceu începând cu data de 23 septembrie 1919 când s-a semnat actul de înființare a Liceului Militar din Târgu Mureș. Cursurile au început practic în 20 noiembrie 1919, după o selecție făcută în mod rapid, pentru tinerii veniți din toată țara. În 1993 a fost preluată tradiția liceului din Târgu Mureș de către Colegiul Militar Alba Iulia și s-a decis sărbătorirea pe data de 1 noiembrie, fiind data la care Mihai Viteazul intra triumfal în Cetatea Bălgradului.

Liceul a fost strămutat din anul 1940 în garnizoana Timișoara. Războiul s-a derula, iar în 1947 majoritatea liceelor militare au fost desființate, comuniștii le-au desființat. În 1953 s-a început reînființarea liceelor militare.

Regiunea Transilvania nu avea o reprezentare semnificativă în armată și a fost propusă reînființarea acestor licee și aici. Astfel că, în 1972 s-a cumpărat terenul, în 1975 s-a început construcția clădirii și din anul 1976 s-a dat în folosință Liceului Militar Alba Iulia. În prezent, Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia este o instituție de învățământ de nivel european. Absolvenți ai colegiului au ajuns în funcții foarte importante la ora actuală, în armată.

Continue Reading
Advertisement
dec 12, 2019 - Jo
Alba Iulia, RO
1°C
câțiva nori
câțiva nori
6 m/s, SE
65%
753.81 mmHg
joi12/12 vin12/13 sam12/14 dum12/15 lun12/16
cer fragmentat
1/1°C
cer acoperit de nori
4/2°C
cer fragmentat
5/5°C
cer fragmentat
6/3°C
nori împrăștiați
5/3°C

Next Level

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Ultimele comentarii

Polls

Sunteți de acord cu repornirea mineritului în Munții Apuseni?

View Results

Loading ... Loading ...

Fapte şi Vorbe

Advertisement

Cele mai accesate