Connect with us

Actualitate

Autoturismul Primăriei Alba Iulia parcat PE LOCUL dedicat persoanelor cu DIZABILITĂȚI. Cine plătește amenda?

Published

on

autoturism primaria alba iulia loc handicap

Cei care parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilități riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei

În curtea Spitalului Judeţean de Urgenţe Alba un autoturism aparținând primăriei Alba Iulia a parcat pe locul de parcare atribuit persoanele cu handicap.

Categoric că orice șofer care ar fi parcat pe un astfel de loc poliția Primăriei, adică Poliția Locală, l-ar fi amendat imediat.

Întrebarea noastră: există cineva care ar fi în stare să-l amendeze pe acest șofer și dacă da, cine va plăti amenda?

După cum se vede în poze, autoturismul NU are acel abțibild prin care suntem atenționați că la bordul autoturismului este o persoană cu handicap.

Poliția locală Alba Iulia și DSP: AMENZI pentru operatorul Polaris Holding. Scandalul gunoaielor

Oare „Legea este o barieră peste care sar dulăii, pe sub care trec cățeii și în fața căreia se opresc numai boii”? NU cred asta și de aceea luăm atitudine!

Noile modificări aduse legii în anul 2020 pentru protecția și promovarea drepturilor pentru persoanele cu handicap, au mărit considerabil amenzile pentru cei care ocupă locurile de parcare marcate ca fiind destinate persoanelor cu dizabilități.

Legea nr. 145/2020 stabilește că cei care parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilități riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei, precum și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv, scrie Avocatnet.ro.

Până acum, Legea nr. 448/2006 prevedea că o astfel de faptă se pedepsește cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei și cu ridicarea mijlocului de transport parcat necorespunzător.

Marea reformă USR. Nimic nu s-a schimbat la Casa de Asigurări de Sănătate Alba

Potrivit Legii nr. 145/2020, constatarea contravențiilor și aplicarea amenzilor celor care ocupă un loc de parcare destinat persoanelor cu handicap se fac de către agenții de circulație sau de către personalul de control cu atribuții în acest sens.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia