Connect with us

Actualitate

Bacalaureat diferențiat

Published

on

Ministrul Educației a spus în cadrul unei emisiuni televizate că bacalaureatul ar trebui diferențiat pentru a da o șansă tuturor elevilor să treacă acest examen

Lucrăm de foarte mult timp la ideea aceasta de a lărgi putin orizontul filierelor școlare pe care le avem. Oamenii insistă foarte mult asupra filierei teoretice care, în mod inevitabil, te duce la sfârșitul clasei a XII-a în fața examenului de bacalaureat. Avem zeci de mii de elevi care nu reușesc să termine cu diploma de bacalaureat și, în același timp, nu au nicio meserie formată. Acesta este un eșec al școlii, nu al elevilor. Din păcate, elevii sunt cei care suferă acest eșec al sistemului. (…) Nu este nimic rușinos în faptul că poți să fii un foarte bun electrician, un foarte bun tehnician, un foarte bun chimist de laborator, un foarte bun zidar. Există elite și la acest nivel. Bacalaureatul ar trebuie să fie diferențiat. (…) Într-o astfel de aranjare naturală, normală a lucrurilor, nu am mai avea cu siguranță acest eșec atât de greu de suportat. La 18 ani termini liceul, nu ai nici diploma de bacalaureat, nu ai nici meserie. Ce faci mai departe?”, a spus ministrul Educației, Mircea Dumitru (sursa: Realitatea TV)

Mircea Dumitru a spus că se lucrează la un pachet legislativ care să definească foarte clar ce înseamnă învățământul dual, ce avantaje prezintă acesta pentru angajatori și care este finalitatea pentru elevi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia