Connect with us

Actualitate

Batjocură pe bani europeni în Alba Iulia. Geamuri termopane montate fără cap

Published

on

tobimar constrctor reabilitare termica blocuri alba iulia

Nu-i prost cine construiește astfel, ci cel ce acceptă lucrările…

Așa au procedat și la celălalte blocuri M de pe Bd. 1 Decembrie 1918, iar în luna aprilie Alba Carolina TV a sesizat Primăria Alba Iulia, în calitate de beneficiar, prin videoul de mai jos.

Lucrări executate în Blocul M3-M4 in luna Aprilei 2021:

Azi, constatăm cu stupoare că năravul constructorului nu dispare. La fel, aceleași stupide și nonsens lucrări de tâmplărie și în blocul M2. Aceleași geamuri termopan montate fără cap.

Ferestre termopan, din PVC, prevăzute cu sistem de deschidere, au fost montate în așa mod încât deschiderea lor totală și chiar parțială este imposibilă.

Lucrări executate în luna Iulie 2021:

Interesant e că geamurile care nu se pot deschide au și plasă de țânțari, că doar trebuie să iasă la număr, altfel cum încasează constructorul mălaiul dacă nu vor ieși la inventar?

Lucrări executate în luna Iulie 2021, M2:

La TOATE etajele geamurile ‘se deschid’ la fel

De fapt, nu-i prost cine construiește astfel ci cel ce acceptă astfel de lucrări.

Probabil veți găsi argumentul că înlocuirea tâmplăriei și închiderea balcoanelor, reabilitări și construiri de șarpante s-au realizat cu muncitori din Asia de Sud, Ucraina sau știu eu ce alte țări și nații au mai fost aici DAR să nu uităm că aceste lucrări se realizează pe bani europeni și o parte pe banii albaiulienilor, a proprietarilor de apartamente și eșalonarea contribuției lor făcându-se pe o durată de cinci ani.

„Ţara lui Papură Vodă“ – constructor face ce vrea iar primăria Alba Iulia nu e derajnată decât de presa locală, lăsând impresia cum că ar fi mână-n mână cu meșteru` Dorel.

Culmea e că primele lucrări de modernizare în aceste blocuri s-au realizat la lift. Acel lift pe care apoi muncitorii ”l-au frecat” luni de zile cu scule și materiale de construcții. Apoi, nu există lună în care liftul să nu se blocheze de 3-4 ori.

Totuși, cine e constructorul? Tobimar Construcții SRL

Câți bani se încasează pentru muncă fără cap?

Proiectele sunt implementate în cadrul POR 2014 – 2020 – Axa prioritară 3.1 – ”Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operațiunea A-Clădiri rezidențiale. – Sprijinirea investițiilor în eficiența energetică a blocurilor de locuințe”.

Lotul I, cuprinde Bloc M1-M6B (Bd. Decembrie 1918 nr. 21-31, Transilvaniei 1), cu suma de 7.324.308,04 lei (1.601.151,63 euro).

Pentru lotul 1 (bloc M1-M6B, zona străzilor 1 Decembrie 1918 nr. 21-31, Transilvaniei 1), valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, este de 7.324.308,04 lei, din care construcţii-montaj 5.596.887,74 lei, iar durata de realizare este 6 luni.

Potrivit cerinţelor Programului Operaţional Regional 2014-2020, lucrările includ reabilitarea termică a anvelopei:

– izolare termică a faţadei – parte vitrată, prin înlocuirea tâmplăriei din lemn/metal exterioare la camerele de locuit şi balcoane, inclusiv cele destinate acceselor în bloc cu tâmplărie performantă energetic;

“POLISTIRENUL EUROPEAN” la prețuri de 3 ori mai mari. Marea bălăceală în fonduri europene

– izolarea termică a faţadei – partea opacă, adică pereţii exteriori şi zona perimetrală ferestrelor, cu polistiren expandat, ignifugat, respectiv bordarea cu fâşii orizontale continue de vată minerală bazaltică (10 cm) a planşeelor, pentru evitarea propagării incendiilor pe verticală

– izolarea peretelui casei scării – peretele din cărămidă de sticlă este propus pentru desfiinţare, urmând să fie închis parţial cu un parapete de metal şi tâmplărie PVC, cu fante de circulaţie controlată a aerului;

– se termoizolează şi planşeul peste ultimul nivel, cu plăci de polistiren expandat ignifugat de 15 cm grosime, plus hidrolizolare cu folie multistrat din material bituminos).

Așteptăm recepția lucrărilor!

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia