Connect with us

Actualitate

Blaj: Târgul de animale va fi redeschis

Published

on

Târgul de animale Blaj, închis de la începutul lunii iunie pentru lucrări de reabilitare, va fi redeschis oficial luni, 25 septembrie, cu tradiţionalul târg „de ţară” de la finalul lunii septembrie.

Practic, începând din această lună, municipiul Blaj beneficiază de unul dintre cele mai moderne târguri de acest gen din judeţul Alba, acesta fiind refăcut de la zero în mai puţin de patru luni de zile.

Primăria Blaj anunţă că pentru accesul la târgul din 25 septembrie nu va percepe taxe pentru comercianţi, acestea urmând a fi decise, în conformitate cu noile facilităţi, în cel mai scurt timp.

Deşi mai necesită lucrări mici de retuşare, noul târg de animale din Blaj va deveni funcţionabil începând de săptămâna viitoare.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Loman, în mijlocul crescatorilor de ovine din Muntii Sebesului

Situat pe o suprafaţă de peste 1,5 hectare, în cartierul Plopilor, târgul de animale şi mărfuri a fost racordat la reţelele de electricitate, apă şi canalizare şi va beneficia de grupuri sanitare, în incinta lui urmând să fie construit şi un cabinet sanitar.

Toate aleile târgului şi drumul de acces au fost asfaltate şi împrejmuite cu gard, iar clienţii şi comercianţii vor beneficia de o parcare generoasă.
Târgul de animale va beneficia de un stand pentru licitaţii şi de un cântar pentru comercianţii de cereale şi animale, care vor avea la dispoziţie spaţii proprii în acest sens.

Autorităţile au proamenajat cinci spaţii pentru comercializarea animalelor, în funcţie de mărimea şi categoria acestora, care vor fi sub formă de ţarcuri, împrejmuite cu garduri de lemn.

Astfel, vor fi delimitate următoarele spaţii: 1.900 de mp pentru vite, 900 de mp pentru oi, 820 mp pentru cai, 800 mp pentru porci și 770 mp pentru animale mici.

De asemenea, vor fi construite platforme speciale pentru încărcare şi descărcare, care vor facilita din plin transportul animalelor comercializate.

Târgul de animale şi mărfuri din Blaj are loc, în mod obişnuit, în fiecare zi de joi, dar, de patru ori pe an, găzduieşte comercianţi din întreg judeţul, fiind încadrat la categoria târgurilor tradiţionale „de ţară”: 25 martie, 29 iunie, 25 septembrie şi 3 decembrie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia