Connect with us

Sport

Campionul… nu mai este singur!

Published

on

Nicolae Linca, în eternitate alături de soția sa

Singurul campion olimpic la box al României, cu un palmares greu de egalat, s-a reunit în eternitate cu dragostea vieții sale, Maria Elena Linca. Soția sa, Maria Elena Linca s-a înălțat la ceruri, ea fiind cea care l-a susținut permanent și l-a încurajat neîncetat pe pugilistul din județul Alba.

Nicolae Linca a avut un palmares bogat: campion național al categoriei semimijlocie în anii 1949, 1950, 1951 și 1953; vicecampion mondial universitar în anii 1949 și 1955; campion mondial universitar în anul 1951; medaliat cu bronz la Campionatele Europene din anii 1953 (Varșovia) și 1955 (Berlin); a participant la europenele din anul 1959 de la Lucerna; a participant la Jocurile Olimpice din anul 1952 de la Helsinki; a devenit campion olimpic în anul 1956 la Melbourne, Australia; i s-a acordat titlul de “Maestru Emerit al Sportului”; a fost decorat în anul 2005 cu “Meritul Sportiv” clasa I.

Dur și rezistent, uza de contraatac în plin pressing asupra fiecărui adversar. Stângaci fiind, Nicolae Linca avea lovituri foarte puternice și un stil original de a boxa. Nicolae Linca a fost cunoscut pentru efortul său supraomenesc de a câștiga, pentru spiritul de sacrificiu și voința de a învinge. Să nu uităm niciodată numele Linca, Dumnezeu să îi odihnească!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia