Connect with us

Actualitate

Caravana literară a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” a ajuns la Biia

Published

on

elevi-scoala-biia

,,Caravana scriitorilor în școală”, un proiect inițiat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, a făcut primul popas literar din acest an, în localitatea Biia din comuna Șona.

O primă parte a activității s-a derulat la Școala Gimnazială Biia unde în prezența cadrelor didactice și a elevilor școlii a avut loc o întâlnire de suflet cu autori de carte din județul Alba. Au fost prezenți în mijlocul elevilor scriitorul Cornel Nistea, Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba și poeta Daniela Floroian.
Programul activității a continuat cu începere de la ora 12,00 la Biblioteca ,,Ioan Sălcudean” din Biia unde în organizarea Fundației ,,IoAn Sălcudean” din localitate, condusă de președintele Nicolae Sabău, a avut loc evenimentul ,,Luceafărul strălucește și la Biia”, o reuniune culturală la care au participat alături de elevii din localitate și importanți oameni de cultură din județele Alba și Mureș.

Au transmis mesaje, au recitat din opera eminesciană și au vorbit despre viața și opera lui Mihai Eminescu Florin Mărginean – primarul comunei Șona, Silvan Stâncel – managerul Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba, Lucreția Crișan – bibliotecara comunei Șona, Matei Rovin -directorul școlilor din Șona, Silvia Pop – președinta Astra Blaj, scriitorii Cornel Nistea, Răzvan Ducan, Nicolae Băciuț, Daniela Floroian, preoții din localitate, cadre didactice, elevi din întreaga comună și fii ai satului Biia. La finalul celor două întâlniri au fost oferite cărți atât elevilor cât și Bibliotecii ,,Ioan Sălcudean”.

Start pentru Stagiunea cu Skepsis 2018!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia