Connect with us
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Actualitate

Carnea de struț, alternativă la mielul de Paști

Published

on

O carne fără E-uri, fără creştere intensivă, cu conţinut crescut de fier şi de minerale.

Un struţ crescut şi pregătit pentru abatorizare are între 90-110 kg, rezultând aproximativ 30 de kg de carne.

Struţii au 2-3 ciclurri de reproducţie pe an, de câte 15 ouă, în total aproximativ 50-70 ouă pe an. ouăle se incubează automat, întorcându-se din oră în oră ca să nu se lipească gălbenuşul.

oua strut
oua strut

O pulpă de struţ cîntăreşte 20-25 de kg de carne, conţine 14 grupe de muşchi şi un fapt interesant şi de puţini ştiut e faptul că grăsimea la struţ e separată faţă de muşchi şi nu se intercalează cu muşchiul. Grăsimea este îndepărtată rezultând un muşchi curat, gata de preparat în casele noastre.

Marius Farcasiu - ferma strut
Marius Farcasiu – ferma strut

Anca Farcaşiu, manager al fermei de struţ din Sebeş, ne prezintă cele mai căutate produse din carne de struţ, steak şi fileu de struţ. Acestea se gătesc foarte repede, atât la grătar cît şi la tigaie.

Vezi şi La Bistra… Paștele, aplicat pe normele în vigoare

Anca Farcasiu - Pulpa strut
Pulpă strut

De asemenea, carnea tocată de struţ este o carne folosită la preparatul sarmalelor şi a chifteluţelor sau cuburile din carne de struţ ce sunt folosite pentru tocăniţe sau mâncare la ceaun.

Un burger special preparat pentru cei mici, carne de şniţel, pastramă, salam crud uscat din carne de struţ şi cu grăsime de struţ şi nelipsiţii mici ce se vor găti la grătar.

produse carne strut
produse carne strut

Carnea de struţ este o alternativă la carnea de miel datorită nivelului scăzut de colesterol şi a conţinutului crescut de fier şi a aporului de minerale.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate