Connect with us

Actualitate

Cartierul Orizont prevedea o zonă cu un lac. Unii oameni de afaceri nu țin cont de aceste lucruri

Published

on

cartier orizont lac

Dezvoltarea orașului se va face numai cu respectarea legii și a normelor urbanistice

Constat cu tristețe că unii „oameni de afaceri” nu au înțeles că schimbarea administrației locale a însemnat cu adevărat o schimbare. N-au înțeles că modul de lucru nu mai este același și că obiceiul de a „închide ochii” nu este unul pe care noi să-l fi preluat ori să avem intenția de a-l pune în aplicare.

Normele de urbanism nu pot să fie, în continuare, niște simple jaloane pe care unii le ocolesc, lăsând în urma lor, în căutare de profituri, un veritabil haos edilitar.

„Eu și copilul meu” – prevenirea consumului de tutun, alcool şi droguri”

Cartierul Orizont este unul dintre cartierele noi care, cel puțin în faza inițială, a fost cel mai bine gândite. Există străzi largi, există zone de agrement, există loc pentru utilități și, cel puțin în planurile inițiale, existau toate facilitățile de care un cartier modern trebuie să se bucure.

Din păcate însă, în goana după bani și profit, unii au interpretat după bunul plac planurile inițiale, în timp ce alții le-au încălcat cu bună știință, ba chiar cu complicitatea autorităților. Aceste lucruri nu vor continua în acest mod. Un plan bine făcut de la început nu necesită compromisuri ulterioare.

lac cartier orizont alba iulia
Lac Cartier Orizont Alba Iulia

Cartierul Orizont, așa cum fusese el inițial gândit, prevedea o zonă cu un lac. Un lac ce ar urma să fie nu doar zonă de agrement ci și cu un caracter utilitar, el fiind prevăzut pentru a putea colecta apele pluviale din zonă. Din păcate, unii oameni de afaceri nu țin cont de aceste lucruri.

Ceea ce urma să fie un lac a devenit astăzi loc de depozitare ilegală a unor deșeuri. Totul pentru a face loc unor proiecte imobiliare. În locul unei zone aerisite și cu utilitate vitală pentru comunitate, zona ar urma să fie sufocată de alte și alte construcții.

Jandarmeria Română face recrutări

Nu vom accepta așa ceva, iar planurile și proiectele inițiale, bine făcute, trebuie respectate și puse în practică.

Am sesizat deja departamentele interne ale Primăriei cu privire la situația de acolo, unde vor fi efectuate mai multe controale. De asemenea, vom sesiza și Garda de Mediu, precum și celelalte autorități responsabile, pentru a face verificări și a lua măsurile corespunzătoare cu privire la ceea ce pare a fi o activitate de depozitare ilegală de deșeuri din construcții.

Vom face tot ce ține de noi, ca administrație, pentru a ne asigura că regulile urbanistice sunt respectate de către toți cetățenii. Susținem orice investiții și dezvoltare a oricărei zone, însă în baza unor reguli clare, în baza planurilor urbanistice aprobate de administrație și, în mod evident, numai și numai cu respectarea legii.

Emil Popescu, viceprimar al Municipiului Alba Iulia

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia