Connect with us

Turism

Cătunul Casa de Piatră

Published

on

Sat de munte păstrat intact

La limita dintre real și basm se află satul de munte Casa de Piatră din Munții Apuseni. Cătunul conservă construcții de lemn, vechi de sute de ani și un peisaj arhaic. Păstrat intact, satul pare frate bun cu cerul, pădurile, stâncile de calcar, apele de izvor, cu poveștile și crezul comunității care își duce aici traiul de zi cu zi.

În cătunul Casa de Piatră, femeile orânduiesc casele și cresc animalele în timp ce bărbații lor se ocupă cu munca fizică grea, solicitată. Oamenii din cătunul Casa de Piatră sunt harnici, gospodari, înțelegători, gazde primitoare și știu cum să îi atragă pe turiști.

Localnicii au dezvoltat spații de cazare în casele lor fapt ce a dus la o creștere semnificativă a turismului în zonă. Aici, sunt obiective turistice importante precum și un muzeu cu exponate vechi, atât vestimentare cât și obiecte pe care le foloseau moții în gospodărie. Clădirea acestui muzeu este veche de peste 150 de ani. Turiștii pot vedea cum se construiesc casele tradiționale, pot consuma mâncare tradițională. Ospitalitatea locuitorilor este apreciată de toți vizitatorii, mai ales de cei străini.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia