Connect with us

Actualitate

Cazul unei morți suspecte în Berghin. Interviu cu fratele victimei

Published

on

cazul budula berghin

Cazul Budulă. Interviu cu Budulă Marius, fratele victimei.

Spuneți-ne despre ziua în care ați aflat că fratele dumneavoastră este mort.

B.M: Noi ne-am despărțit la 08:30 seara în Straja, deoarece trebuia să plec la lucru. De la 11 noaptea când a fost văzut ultima dată nu se mai știe nimic de el. Nu se cunoaște ora decesului. Legistii au zis ca nu pot determina ora. Cauza oficială a decesului a fost căzătura de la alt nivel și ruptură de gât. Cadavrul a fost găsit în jur de ora 06:00, eu mă aflam la Oradea, dar în jur de ora 2 dimineata, am trecut pe acolo și nu era nimic acolo, nu mergeam cu viteză, eram atent la drum, era imposibil să nu îl vad acolo.

La ce oră a fost anunțată familia?

B.M.: La 7 dimineața, m-a anunțat un vecin ca era poliția acolo și că fratele meu era decedat în sanț.

Cine a ajuns din familie prima data la fața locului?

B.M.: Mama, eu am sunat pe mama și pe tata și le-am dat vestea, între timp a ajuns și soția alături de alți oameni din sat.

Ce probe au prelevat criminaliștii ?

B.M.: Nu s-au luat probe, au facut ceva măsurători și au zis ca a fost accident de circulație. La bicicletă nici nu s-au uitat, au trimis-o acasă, au luat doar toporul care era legat de bicicletă.   Eu am ajuns in Alba în jur de ora 13:00, și m-am dus direct la morgă, cadavrul fiind deja acolo și pregătit să fie trimis acasă. Am vrut să intru să îl văd, dar am fost scos afară. Nu am fost lăsat să îl văd. Tatal meu a rămas acolo, și le-am zis să ia și hainele, lucrătorii de la morgă zicând că voiau să le arunce, tatăl luând hainele acasă într-un sac.

Care a fost interacțiunea familiei cu organele legii în ziua decesului?

B.M.: La fața locului, poliția le-a dat părinților ce i-au găsit în buzunare, 7 lei (pe camerele de luat vederi de la barul din Berghin se vedea că are o sumă de bani, mai mare decât ce suma s-a găsit la el), un briceag și un spray paralizant. El fusese în ziua respectivă la vănătoare. Nu au fost procurori de caz la fața locului, nu au luat declarații nici soției, părinților,nimic. Nici nu am știut că este procuror de caz. După ce l-au adus acasă, după un sfert de oră, eu am sunat înapoi la 112 deoarece i-am scos hainele, am observat loviturile, și le-am spus ce văd eu. Atunci au venit trei persoane, unul de la circulație, unul de la criminalistică care a luat probe, și încă unul care era civil alături de polițistul de la Berghin. Atunci au luat probe de pe haine, și abia atunci au luat hainele pentru probe, dar erau cam deranjați că i-am chemat.

După înmormântare care a fost interacțiunea familiei cu organele legii?

B.M.: Nu ne-a mai contactat nimeni.Nu am primit nici un telefon, nimic, noi am tot sunat și de la Berghin ni se tot zicea că este în lucru cazul.

Când ați angajat avocatul?

B.M.: După vreo două luni, avocatul a chemat martorii la Berghin la audieri, martorii propuși de mine. Dar mai pe scurt nu am fost sunați de nimeni. Tata și nevasta mea au fost în audiență și la Alba și răspunsul a fost că poliția nu și-a făcut treaba cum trebuie în dimineața respectivă, și răspunsul despre anchetă a fost că încă se lucrează.

Când ați decis că este momentul să faceți investigații în paralel?

B.M.: Fix de când l-au adus acasă mie mi-a fost clar că ceva nu este în regulă.

Care au fost pașii pe care i-ați urmat?

B.M.: M-am întâlnit din întâmplare cu o persoană care ar fi văzut ceva în seara aia.

Și ce ați descoperit?

B.M.: Persoana cu care m-am întâlnit și care a devenit între timp martor, a mințit de trei ori până acum. Femeia respectivă mi-a zis că era îm mașină cu prietenul ei și a văzut o mașină care a trecut în jos și pe fratele meu care a trecut cu bicicleta, care venea din sens opus. El a fost adus cu o mașină de către un prieten până la intersecție. După aceea, s-a dat jos din mașină și a plecat cu bicicleta pe pantă, în jur de ora 22:30. Fratele meu a avut niște apeluri pe telefon la ora 11 fără un sfert, deci la ora aceea era în viață, și telefonul lui când a fost găsit, era deschis pe numere formate, nu era blocat. Eu dimineața am încercat să îl sun de multe ori dar nu răspundea, dar nu era nici un apel pe telefon, erau toate șterse. Am scos de la operatorul de telefonie desfășuratorul dar doar apelurile formate de el. El a vorbit cu același numar de 3 ori în ziua morții, dar ce a primit el nu știu, nu erau pe telefon, și am vorbit și cu alte cunoștinte de ale lui care mi-au zis că au vorbit cu el, dar în telefonul lui nu apăreau conversațiile. Un prieten de-al meu susține că a vorbit cu el jumatate de oră înainte să plece de la bar. Martorii care l-au văzut pe drum au zis că nu l-au recunoscut, eu dându-mi seama că cel care a zis că nu l-a recunoscut e ultima persoană care s-a întâlnit cu el, ultimul care l-a văzut în viață, și după câteva zile persoana respectivă avea mașina lovită, persoana fiind vecin cu noi. Mai sunt zvonuri că fratele meu avea o legătură cu o femeie din sat, eu nu știu nimic, nu știu să fi avut o relație.

Perioada de timp e următoarea: La 10 jumătate a fost luat cu mașina din barul unde a fost surprins pe camerele de luat vederi, de un prieten care l-a lasat la intersecție în jur de ora 22:40 și a mai mers undeva la 5 minute pe pantă cu bicicleta până la ora 11 fără 15 minute când a format un număr pe telefon. La 2 când am trecut eu pe acolo nu era nimic nici o urmă de accident. Bicicleta a fost găsită aruncată pe tufișuri dar era contrar direcției de mers, era pusă cu fața opus din direcția din care el venea. Eu consider că s-a întâmplat ceva în alt loc, și el a fost adus acolo. Ori a fost lovit cu ceva în cap, ori lovit, dar pentru mine e clar că nu a murit acolo.

De cine au fost interogați martorii?

B.M.: De către poliția din Berghin, fără nici un procuror, fără nimic. De către organul de lege, nu a fost nimeni de la Alba, eu nu știu să fi venit nimeni de la Alba. Martorii nu au fost chemați la Alba, nici eu, nici părinții, nimeni. Din ce am înțeles s-au schimbat de vreo 2, 3 ori procurorii de caz, când am mers cu memoriul, nici nu am știut unde să îl las, și am tot fost trimis din stânga în dreapta dar fără rezultat. La 2 ani de la moartea lui nu am nici o informație concretă . Nu am fost contactat de nimeni, cu nimic.

Sursa:justitiaprocetatean.ro

Urmărit internaţional depistat la Sebeş

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia