Connect with us

Actualitate

Ce se întamplă dacă eşti străin în Romania şi nu ai acte?

Published

on

serviciul-imigrari-alba

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Alba, au depistat 2 cetățeni străini care nu aveau drept de ședere pe teritoriul României

 

În municipiul Aiud, polițiștii de la imigrări au depistat un bărbat de 44 de ani și o femeie de 36 de ani, ambii din Republica Moldova, care nu aveau drept de ședere pe teritoriul României.

Testează aplicaţia BEEZ, cod promo de 10 lei direct în cont!

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că străinii au intrat legal în România, însă, la expirarea perioadei de ședere, nu au părăsit țara și nu au efectuat demersuri pentru reglementarea dreptului de ședere.
Ca urmare a celor constatate, pe numele străinilor au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15 zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Totodată, în cazul femeii a fost dispusă măsura interdicției de a intra în România pe o perioadă de un an de zile.
Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul acestora faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi îi invităm să ne contacteze pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la sediul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Alba, din Alba Iulia, stradaIon I.C. Brătianu, nr.1B, la telefon 0258 810 683, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro.
SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI ALBA

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia