Connect with us

Actualitate

Cine i-a inapoiat plicul scăpat în care avea 1750 lei ?

Published

on

Cine i-a inapoiat plicul

Mulţumesc acestui tânăr omenos şi cinstit, cât şi Instituţiei Jandarmeriei pe care o slujeşte.Cu stimă şi respect plec fruntea în faţa voastră, jandarmi”.

Sunt cuvintele unei doamne în vârstă de 72 de ani, pe care un jandarm din Judeţul Alba a ajutat-o să-şi recupereze o sumă de bani pe care o pierduse.

S-a întâmplat marţi, 15 decembrie în jurul orei 10.00, ora la care doamna respectivă ieşise din localul unei instituţii financiare din oraşul Câmpeni. Avea asupra sa mai multe bagaje şi, când a trecut prin faţa unei unităţi de magistratură, a scăpat un plic în care avea 1750 lei.

În foarte scurt timp, jandarmul care asigura în acel moment paza şi protecţia instituţiei respective a observat plicul, l-a ridicat de îndată şi a verificat cu ajutorul sistemului tehnic de securitate cine ar fi putut să fie păgubitul. A identificat-o pe cea care-l pierduse şi, în momentul în care aceasta constatase la rândul ei ca nu mai avea banii şi se întorsese în grabă să-i caute, i-a înapoiat întreaga sumă.

Extrem de impresionată de gestul jandarmului, după ce a intrat în posesia sumei de bani, pe care, conform spuselor sale, o strânsese cu greu şi urma sa o folosească pentru achitarea unor obligaţii financiare, femeia a ţinut să-şi exprime aprecierea printr-o scrisoare adresata conducerii Jandarmeriei Alba.

Chiar dacă gestul colegului nostru este unul firesc, apreciem spiritul său de observaţie, profesionalismul de care a dat dovadă pe timpul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu şi promptitudinea cu care a acţionat în acest caz. Reamintim că Jandarmeria Română asigură paza şi protecţia obiectivelor, bunurilor şi valorilor, precum şi a transportului produselor cu caracter special, stabilite prin hotărâre a Guvernului sau prin ordin al ministrului afacerilor interne. Misiunea jandarmeriei este asigurarea protecţiei acestor instituţii, dar dincolo de aceasta, preocuparea de căpătâi a tuturor jandarmilor din structurile de paza şi protecţie instituţională este aceea de a garanta siguranţa cetăţenilor şi de a-i ajuta să depăşească greutăţile din viaţa de zi cu zi, iar până acum, aşa cum reiese şi din acest caz, dovedesc că sunt capabili să îşi îndeplinească foarte bine responsabilităţile care decurg din acest fapt.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia