Connect with us
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Actualitate

Cine poluează Sebeşul şi de ce vrea primarul Dorin Nistor un referendum pentru monitorizarea aerului?

Published

on

kronochem-poluare-kronospan monitorizare

DORIN NISTOR: INIȚIEZ UN REFERENDUM PRIVIND ACHIZIȚIA UNUI LABORATOR MOBIL PENTRU MONITORIZAREA CALITĂȚII AERULUI!”

De ce vrea primarul Sebeşului să iniţieze acest referendum?

Care sunt poluatorii celui mai prosper oraş din judeţul Alba?

Mai jos e declaraţia primarului Dorin Nistor:

„Imediat după aprobarea bugetului local al Municipiului Sebeș voi susține și voi face toate demersurile în vederea organizării unui referendum prin care voi solicita cetățenilor Municipiului Sebeș consultarea în vederea achiziției unui laborator mobil pentru monitorizarea calității aerului și asigurarea costurilor pentru angajarea unor specialiști în vederea operării și interpretării rezultatelor

Reamintesc faptul că prin referatul nr. 41120 din data de 19.12.2017, portofoliul de achiziții publice aferent anului 2018 planifică realizarea acestui obiectiv, laboratorul mobil urmând a ajuta la monitorizarea factorilor de mediu, generând elementele pentru îmbunătățirea strategiei de mediu și oferind informații pentru monitorizarea stării de sănătate a populației. Bugetul alocat acestei achiziții publice este de peste 1 milion de Lei fără tva.

Pentru apărarea intereselor cetățenilor Municipiului Sebeș voi iniția toate demersurile către Ministerul Mediului și Ministerul Sănătății pentru a obține toate informațiile prind starea de sănătate a populației de pe raza Municipiului Sebeș și din împrejurimi, precum și elementele principale privind monitorizarea factorilor de mediu, având în vedere dezvoltarea industrială fără precedent a Sebeșului.

Situația este cu atât mai stringentă cu cât, inclusiv la nivelul Uniunii Europene, România este somată să ia măsuri, având în vedere că se regăsește în topul țărilor codașe privind asigurarea calității aerului.

Municipiul Sebeș are o strategie de dezvoltare, iar componentele privind sănătatea populației și calitatea mediului înconjurător sunt esențiale.

Sebeş: De ce NU merg la referendum?

DORIN NISTOR, PRIMARUL MUNICIPIULUI SEBEȘ”

Intrebare:

Când un edil al oraşului semnalează problema poluării şi vrea să investească peste un milion de lei +TVA într-un laborator mobil ce va monitoriza calitatea aerului, ce curaj şi tupeu pot avea unii poluatori încât să declare că ei nu poluează ?

Unii localnici acuză că activitatea companiei Kronospan/Kronochem poluează zona.

Vă reamintim că Kronospan Sebeş a primit autorizaţia pentru instalaţia de producere a formaldehidei cu capacitate de 60.000 de tone pe an, în ciuda controverselor apărute în jurul acestui subiect, legate de poluarea potențială a orașului Sebeş cât şi a zonelor învecinate.

Pe aceasta temă, urmăriţi şi articolele de mai jos:

“Verde” pentru KRONOSPAN! A primit autorizaţia de marire a producţiei de formaldehidă

Oana Bodea, director general Kronospan – fata in fata cu telespectatorii

Dezbatere pentru autorizatia de mediu a Kronoșpan Sebeș

Real risc – Dezbatere publica KRONOSPAN Sebes – Autorizație Integrată de Mediu pentru ÎNCĂ 10 ani

Poluarea-din-Sebes-albacarolinatv

Protest online împotriva Kronoșpan

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate