Connect with us

Actualitate

Cine poluează Sebeşul şi de ce vrea primarul Dorin Nistor un referendum pentru monitorizarea aerului?

Published

on

kronochem-poluare-kronospan monitorizare

DORIN NISTOR: INIȚIEZ UN REFERENDUM PRIVIND ACHIZIȚIA UNUI LABORATOR MOBIL PENTRU MONITORIZAREA CALITĂȚII AERULUI!”

De ce vrea primarul Sebeşului să iniţieze acest referendum?

Care sunt poluatorii celui mai prosper oraş din judeţul Alba?

Mai jos e declaraţia primarului Dorin Nistor:

„Imediat după aprobarea bugetului local al Municipiului Sebeș voi susține și voi face toate demersurile în vederea organizării unui referendum prin care voi solicita cetățenilor Municipiului Sebeș consultarea în vederea achiziției unui laborator mobil pentru monitorizarea calității aerului și asigurarea costurilor pentru angajarea unor specialiști în vederea operării și interpretării rezultatelor

Reamintesc faptul că prin referatul nr. 41120 din data de 19.12.2017, portofoliul de achiziții publice aferent anului 2018 planifică realizarea acestui obiectiv, laboratorul mobil urmând a ajuta la monitorizarea factorilor de mediu, generând elementele pentru îmbunătățirea strategiei de mediu și oferind informații pentru monitorizarea stării de sănătate a populației. Bugetul alocat acestei achiziții publice este de peste 1 milion de Lei fără tva.

Pentru apărarea intereselor cetățenilor Municipiului Sebeș voi iniția toate demersurile către Ministerul Mediului și Ministerul Sănătății pentru a obține toate informațiile prind starea de sănătate a populației de pe raza Municipiului Sebeș și din împrejurimi, precum și elementele principale privind monitorizarea factorilor de mediu, având în vedere dezvoltarea industrială fără precedent a Sebeșului.

Situația este cu atât mai stringentă cu cât, inclusiv la nivelul Uniunii Europene, România este somată să ia măsuri, având în vedere că se regăsește în topul țărilor codașe privind asigurarea calității aerului.

Municipiul Sebeș are o strategie de dezvoltare, iar componentele privind sănătatea populației și calitatea mediului înconjurător sunt esențiale.

Sebeş: De ce NU merg la referendum?

DORIN NISTOR, PRIMARUL MUNICIPIULUI SEBEȘ”

Intrebare:

Când un edil al oraşului semnalează problema poluării şi vrea să investească peste un milion de lei +TVA într-un laborator mobil ce va monitoriza calitatea aerului, ce curaj şi tupeu pot avea unii poluatori încât să declare că ei nu poluează ?

Unii localnici acuză că activitatea companiei Kronospan/Kronochem poluează zona.

Vă reamintim că Kronospan Sebeş a primit autorizaţia pentru instalaţia de producere a formaldehidei cu capacitate de 60.000 de tone pe an, în ciuda controverselor apărute în jurul acestui subiect, legate de poluarea potențială a orașului Sebeş cât şi a zonelor învecinate.

Pe aceasta temă, urmăriţi şi articolele de mai jos:

“Verde” pentru KRONOSPAN! A primit autorizaţia de marire a producţiei de formaldehidă

Oana Bodea, director general Kronospan – fata in fata cu telespectatorii

Dezbatere pentru autorizatia de mediu a Kronoșpan Sebeș

Real risc – Dezbatere publica KRONOSPAN Sebes – Autorizație Integrată de Mediu pentru ÎNCĂ 10 ani

Poluarea-din-Sebes-albacarolinatv

Protest online împotriva Kronoșpan

4 Comments

4 Comments

 1. pitu din koga

  februarie 2, 2018 at 8:35 am

  vrajeala eftina domnu primar. sinteti mina in mina cu kronospanu

 2. Simona

  februarie 3, 2018 at 10:24 am

  Da, cred ca asa e.
  E o norma impusa de Comunitatea EU si nu e legata de Kronospan. Doar se foloseste de aceasta prevedere ca sa ne inchida noua gurile.
  Sunt convins ca vom avea masuratorile si raspunsurile ca cele primite de la magnificul panou de la intrarea in fabrica poluanta kronospan. Adica ei nu polueaza Noi murim de cancer dar ei sunt in parametrii :))
  Daca ati fi managerul unei fabrici poluante ca si Kronospan sau cum se cheama acum, oare nu ati vrea sa va puneti bine cu primarul si sa le dati paine si circ oamenilor, prin a le vinde gogosi romanesti, cu un tester la care se afla la butoane „cine trebuie”?
  Anul trecut s-a dat publicitatii acea statistica in care se vedea clar ca judetul Alba e primul judet cu cele mai multe boli de cancer din Regiunea Centru.
  Ce tot incercati sa ne faceti pe noi prosti iar voi sa fiti acei destepti care fac bani pe sanatatea noastra!

  • Misu

   februarie 3, 2018 at 10:33 am

   „Situația este cu atât mai stringentă cu cât, inclusiv la nivelul Uniunii Europene, România este somată să ia măsuri, având în vedere că se regăsește în topul țărilor codașe privind asigurarea calității aerului.”
   E clar Simona.
   Probabil se pregateste de campania electorala la Alba Iulia. Asa se svoneste.

 3. sebes

  februarie 3, 2018 at 11:56 pm

  Atunci vom vedea cu adevarat cine polueaza.
  Bravo!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia