Connect with us

Actualitate

Concediu de acomodare

Published

on

Veste bună pentru salariați. Cei care vor solicita adopția unui copil vor beneficia de un repaus de un an, numit „concediu de acomodare” , conform Legii nr 57/2016care modifică și completează  Legea nr. 273/2004 privind procedura adopţiei

Concediul va avea o durată de cel mult un an de zile şi va include şi perioada încredinţării copilului în vederea adopţiei.  În acest timp, salariatul îndreptăţit va primi şi o indemnizaţie lunară în valoare de 1700 de lei.  Concediul de acomodare şi indemnizaţia vor fi acordate la cererea persoanei îndreptăţite, iar aceste drepturi vor fi stabilite şi acordate din ziua următoare celei în care este pusă în executare hotărârea judecătorească de încredinţare în vederea adopţiei. De asemenea, pentru drepturile persoanelor aflate în concediu de acomodare nu se vor datora impozit şi contribuţii sociale obligatorii.  Excepţie face contribuţia la sănătate, ce va fi plătită de autorităţi. Perioada respectivă va fi asimilată stagiului de cotizare la obţinerea indemnizaţiilor pentru concediile medicale, pentru obţinerea pensiei, a şomajului şi a concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia