Connect with us

Actualitate

Confiscate 47 de kilograme de articole pirotehnice şi 4,6 metri cubi de material lemnos!

Published

on

petarde confiscate

IPJ Alba împreună cu Poliţia Municipiului Sebeş au desfășurat o acţiune cu efective mărite, în municipiul Sebeş şi în localităţile rurale din competenţa. Au fost verificate 18 de societăţi comerciale şi 68 de autovehicule şi au fost efectuate două percheziţii domiciliare.

Au fost confiscate 47 de kilograme de articole pirotehnice şi 4,6 metri cubi de material lemnos şi au fost aplicate amenzi în valoare de 14.535 lei.

La acţiune au participat şi poliţişti locali şi lucrători din cadrul Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă Alba.

La data de 14 decembrie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba împreună cu Poliţia Municipiului Sebeş au organizat o acţiune cu efective mărite, pe raza municipiului Sebeş precum şi în localităţile rurale arondate Secţiei de Poliţie Rurală 7 Sebeş.

La acţiune au participat 34 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale care au fost sprijiniţi de poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, de poliţişti locali şi lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba.

Cu această ocazie au fost controlate 68 de autovehicule, 18 societăți comerciale şi au fost legitimate 139 de persoane.

De asemenea, au fost efectuate două percheziţii domiciliare, iar poliţiştii au identificat 3 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni.

Pentru combaterea faptelor de natură contravenţională, au fost aplicate 61 de sancţiuni, în valoare totală de 14.535 lei, din care 46 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar în urma controalelor efectuate în trafic, poliţiştii au reținut, în vederea confiscării, 4 permise de conducere, au retras două certificate de înmatriculare şi au confiscat 4,6 metri cubi de material lemnos.

 

Polițiștii de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş l-au identificat pe un tânăr de 29 de ani, din Sebeş, ca persoană bănuită de comiterea infracțiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice,efectuate fără drept.

Pentru documentarea activităţii sale infracționale, poliţiştii din Sebeş, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, Serviciului de Investigaţii Criminale şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale au efectuat o percheziţie la domiciliul tânărului, ocazie cu care au identificat şi ridicat, în vederea confiscării, 47.841 de articole pirotehnice (47 de kilograme).

Faţă de tânăr a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de 37 lit. a din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş şi poliţiştii Postului de Poliţie Gârbova l-au identificat pe un tânăr de 22 de ani, din comuna Gârbova, ce este bănuit de comiterea a două furturi dintr-o societate comercială din comună, fapte prin care a cauzat un prejudiciu de 8.700 de lei.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în nopţile de 02/03 august şi 30 noiembrie/ 1 decembrie a.c., ar fi pătruns într-un magazin din comuna Gârbova de unde ar fi sustras bani, ţigări, băuturi alcoolice, cafea şi cartele telefonice, cauzând un prejudiciu ce a fost evaluat la 8.700 de lei.

Pentru obţinerea de probe, în vederea documentării activităţii infracționale a tânărului, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat o percheziţie la domiciliul său, ocazie cu care au identificat mai multe bunuri susceptibile a proveni din furturi.

Faţă de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

116 brazi de Crăciun confiscaţi de poliţiştii din Cugir

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia