Connect with us

Actualitate

Consecințele defrișărilor masive

Published

on

Pe lângă efectele dezastruase asupra vremii tăierile masive au distrus și ultimele Peisaje Forestiere Intacte

Conform unui comunicat al organizației Agent Green,  exploatările forestiere din ultimii ani din munții Retezat, Godeanu, Țarcu și Vîlcan au condus la dispariția ultimului Peisaj Forestier Intact  din zona de climă temperată a Europei.

“Am protestat la șantierul DN 66A și la minister, ne-am judecat in instanta pentru a opri asfaltarea Retezatului, am atras atenția că se exploatează pădurile în Râu-Șes, la Câmpușel și în Domogled. Dar este prea târziu. Corupția și lăcomia au învins. Cel mai vast templu al naturii din Europa a fost pierdut“ a declarat Gabriel Păun, președinte Agent Green. (Sursa: infoplus.ro)

Prejudiciul cauzat de tăierile ilegale de pădure din România a înregistrat, în intervalul 2013-2014, o valoare de aproximativ 52,1 milioane de euro (aproape 231 milioane de lei),arată un raport Greenpeace România publicat la sfârșitul anului 2015. 79% din totalul sumei a fost cuantificată în județele Cluj, Alba și Maramureș, unde au dispărut cele mai mari cantități de lemn. Potrivit cercetării, în perioada analizată au fost înregistrate 45.509 de cazuri de tăieri ilegale de pădure, echivalentul unei medii de 62 de cazuri pe zi.

„La nivelul celor 3 judeţe (Cluj, Alba şi Maramureş) se înregistrează 79% din volumul de lemn tăiat ilegal la nivel naţional în perioada 2013-2014, judeţul Cluj înregistrând 37% din volumul total, Alba 23% şi Maramureş 18%. Acest lucru indică necesitatea dezvoltării şi implementării de către autorităţi a unor măsuri suplimentare de control şi prevenire a tăierilor ilegale”,  se arată în raportul Greenpeace România. (Sursa: gândul.info)

Cercetarea Greenpeace România a fost efectuată în perioada iunie-septembrie 2015 şi se referă la datele statistice pentru anii 2013 şi 2014.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia