Connect with us

Actualitate

‘Consiliul Județean Alba a eșuat cu: apă-canalizare, gunoi-salubrizare și transport-infrastructură’

Published

on

consiliul-judetean-alba

Avem așteptări mai mari de la APA CTTA Alba întrucât tarifele pentru apă potabilă și canalizare cresc în fiecare an.

Consilierii județeni ai Partidului Social Democrat solicită operatorului județean de apă și canalizare, APA CTTA Alba, mai multă implicare în derularea investițiilor de extindere a sistemelor de apă și canalizare și mai multă responsabilizare privind distribuirea apei care nu a fost, de multe ori, incoloră, mai ales în condițiile în care, amintim, din 2017, până în 2022, există o creștere anuală, procentuală, a tarifelor.

Scumpirea apei potabile și canalizării, care de altfel nu a primit vot favorabil din partea consilierilor județeni ai Partidului Social Democrat Alba, a fost pusă pe seama cofinanțării unor investiții prin accesarea de fonduri europene – construire de stații de pompare, epurare, tratare, respectiv creșterea gradului de conectare la aceste servicii – care, după mai bine de doi ani, nu se simt.

În ședința ordinară din luna iunie a Consiliului Județean, consilierul PSD Radu Călin a chestionat forurile de conducere cu privire la lentoarea lucrărilor de extindere a sistemului de apă potabilă și canalizare de la Sâncrai, Aiud, Aiudul de Sus și Băgău, însă nu s-a primit un răspuns clar, dat pe românește, cum se zice, cu ”subiect și predicat”.

”Cu lucrările pe care APA-CTTA le execută în zona Aiudului în localităţile pe care le-aţi menţionat, este problema pe care o avem cu toţi. Constructorii o au şi ei cu siguranţă. Lucrurile merg greu, că dacă ştiu bine, lucrarea este câştigată, trebuie să se mobilizeze să vină să lucreze, toţi suntem interesaţi”, a spus președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, potrivit procesului verbal încheiat în urma acestei ședințe.

Nefiind mulțumiți de răspuns, solicităm public APA CTTA Alba, societate aflată în subordinea Consiliului Județean Alba, să nu uite angajamentul dat în 2017, odată cu anunțarea scumpirilor anuale, procentuale, a apei și canalizării. Acesta a fost doar un exemplu! Lucrările la extinderea sistemului de alimentare cu apă trenează în mai multe zone ale județului.

Vezi şi Cum pot sa devin membru în Consilul de administraţie APA CTTA ALBA?

De asemenea, să nu uităm că cetățenii plătesc – să spunem așa – și apa colorată care curge la robinete și care nu poate fi întrebuințată la nicio activitate, darămite pentru consum. Sistemele de canalizare din multe zone ale județului, în ciuda creșterii tarifelor pentru apa uzată, sunt subdimensionate, iar inundații există la fiecare ploaie torențială. Cei care suferă de pe urma lor sunt, firește, cei care scot din buzunare mai mulți bani.

Din păcate, Consiliul Județean Alba a eșuat pe temele majore de interes pentru cetățean: apă-canalizare, gunoi-salubrizare (vezi tarifele crescute din cauza că halda de la Galda de Jos nu este operațională) și transport-infrastructură (vezi procesele pierdute cu transportatorii – pe care tot cetățenii le plătesc).

Comunict de presa PSD alba.

Vezi detalii despre ce urmează, despre scumpirea apei si a canalizării:

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Actualitate

Cine este noul Prefect de Alba

Published

on

Fost director al Poștei Române, acum reprezentant al Guvernului în teritoriu

Nicolae Albu a depus jurământul pentru funcția de Prefect al Județului Alba. Albu își va exercita, cu caracter temporar funcția publică de prefect.

Albu a jurat că va respecta Constituția și legile țării cu bună credință și va face tot ce stă în puterea sa, pentru locuitorii județului Alba. ”Este o mare responsabilitate, o să ne punem la curent cu problemele județului, vă asigur că sunt hotărât să facem tot ce trebuie ca să meargă totul bine. O să avem o activitate deschisă, înspre cetățean, astfel încât, cetățeanul să se simtă reprezentat de noi și de instituția noastră”, a subliniat Nicolae Albu, Prefectul județului Alba.

Nicolae Albu are 48 de ani, deține două mandate în Consiliul Județean Alba, a absolvit o facultate de drept și are un master în drept administrativ și proceduri notariale. A fost director al Poștei Române, lider sindical și vicepreședinte la nivel național al sindicatului poștașilor. Numirea noului subprefect va rămâne atribuția primului ministru și Guvernului României.

Continue Reading

Actualitate

Cum au apărut sărbătorile. Invitaţi: Simedru Traian, Simion Buciuman, Marius Gedalila

Published

on

”Nu se simt sărbătorile în Alba Iulia”

”Sărbătoarea este un lucru minunat. De când au ieșit evreii din Egipt au început sărbătorile, Dumnezeu ne-a dat bucuria Lui, că suntem bucuroși că ne-a ales ca și popor al Lui. Prima sărbătoare a fost ieșirea din sclavie. Evreii au trei sau patru sărbători de bucurie, dar evereii au și sărbătoare de durere, de tristețe, prin care se cere iertarea păcatelor strămășilor noștri. Este minunat să fie sărbătoare”, a subliniat Gedalila Marius.

”Sărbătoarea este un simbol, întruchipează un simbol, o idee care a rămas în istorie și se dorește reeditată. Izvorăște dintr-un fapt istoric dar are și un aspect laic, social, un conglomerat de tradiții și culturi. Elementul religios se atenuează, religiile se mixează prin adoptarea acelorași obiceiuri, sărbătorea își pierde aspectul religios și asistăm la un aspect mai mult social, adică întâlnirea cu prietenii, zilele libere, mîncare, distracție”, a spus Simion Buciuman, pastor.

Continue Reading

Actualitate

Moarte cu multe semne de întrebare. Ce au aflat investigatorii

Published

on

Tragedie în Cariera de piatră Geomal.

Un bărbat de 68 de ani a murit, luni dimineață, după ce camionul de 40 de tone pe care îl conducea s-a răsturnat în afara drumului amenajat. Utilajul încărcat cu piatră, a rulat 120 metri în pantă de aproximativ 45 de grade.

Conducătorul auto al utilajului a fost găsit fără viață, căzut în afara cabinei, la mijlocul distanței rulate în coborâre necontrolată. La sosirea ambulanțelor SMURD din cadrul ISU Alba în Cariera de piatră Geomal, s-a constatat decesul șoferului, acesta suferind leziuni incompatibile cu viața.

Conducătorul utilajului se afla în timpul programului de muncă. Polițiștii și inspectorii ITM continuă cercetarea cauzelor care au dus la provocarea tragicului eveniment.

Continue Reading
Advertisement
dec 12, 2019 - Jo
Alba Iulia, RO
5°C
câțiva nori
câțiva nori
7 m/s, SE
65%
754.56 mmHg
joi12/12 vin12/13 sam12/14 dum12/15 lun12/16
cer fragmentat
5/3°C
cer acoperit de nori
4/2°C
cer fragmentat
5/5°C
cer fragmentat
6/3°C
nori împrăștiați
5/3°C

Next Level

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Ultimele comentarii

Polls

Sunteți de acord cu repornirea mineritului în Munții Apuseni?

View Results

Loading ... Loading ...

Fapte şi Vorbe

Advertisement

Cele mai accesate