Connect with us

Actualitate

Contabilul unei primării, trimis în judecată pentru infracțiuni de serviciu

Published

on

dna alba

Arest la domiciliu pentru comiterea infracțiunilor de uzurparea funcției (4 acte materiale) și fals material în înscrisuri oficiale(4 acte materiale) .

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus, la data de 12.03.2020,trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a unui inculpat, contabil în cadrul unei primării din județul Alba, pentru comiterea infracțiunilor de uzurparea funcției (4 acte materiale) și fals material în înscrisuri oficiale(4 acte materiale).

În fapt, s-a reținut că, în luna aprilie 2019, inculpatul, în calitate de contabil în cadrul unei primării din județ, a îndeplinit acte ce nu intrau în atribuțiile sale de serviciu și a dispus efectuarea de către primăria la care era angajat a unor plăți, în cuantum de 143.140 lei, către trei societăți comerciale pentru achitarea unor facturi (livrări bunuri), fără acordul ordonatorului principal de credite.

Vezi CELE MAI SIGURE SURSE DE INFORMARE -COVID-19

În acest sens, a contrafăcut semnătura primarului pe un număr de patru ordine de plată, documente în baza cărora au fost efectuate plățile. În realitate, bunurile nu au fost livrate primăriei și nu a fost respectată procedura de achiziție a acestor bunuri.

Inculpatul a fost reținut la data de 17.02.2020 pe o durată de 24 ore, iar la data de 18.02.2020, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a dispus arestarea preventivă la domiciliu a acestuia pe o durată de 30 de zile.

Aplaudacii lui Nistor şi ce s-a ales de dezbaterea publică pe tema calităţii aerului

Ofițerii de poliție judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Alba au efectuat mai multe acte procedurale în baza delegărilor dispuse de procurorul de caz.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de specialitate din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Alba – SICE.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia