Connect with us

Actualitate

CORONAHOȚII MIORITICI

Published

on

Orice evenimet de amploare mondială generează la nivelul spațiului mioritic specificități de neinteles. Iata ca și această pandemie care ne marchează definitiv viața cotidiană  aduce în spațiul public românesc astfel de situații grotesti de-a dreptul.

Rasfoind stirile nationale de ieri ne-a  socat pur si simplu anunțul referitor la achizitiile publice legiferate prin OUG 11/2020 referitoare la mentenanța stocurilor pentru materiale sanitare, strict necesare în lupta impotriva  pandemiei  COVID- 19. În anexa la respectiva ordonanta , sunt nominalizate   reperele ce urmeaza a fi achizitionate, printre altele 1.750.000 viziere de protectie de  ex.  ,care sunt parte din dotarea completa pentru aceeasi cantitate de combinezoane, masti , manusi unele de unica folosinta, altele nu.

Asadar ,se vor achizitiona cu livrare pe parcursul a 45 de zile , un milion saptesutecincizeci de mii de viziere de protectie , practic pentru acelasi numar de cetateni care sunt implicati in linia intai în lupta împotriva  coronavirusului ce bântuie în tot și-n toată Romania. Care or fi aceștia, daca achizitia este pe durata a 45 de zile? oare pentru cat timp este prognozata aceasta dotare , oare are ceva perioada de achizitie cu previziunile referitoare la cât vom fi în starea de urgenta, greu de spus si nu vrem sa speculăm că se pare ca jalea o sa fie ……….           

Ce are aceasta achizitie , cu derulare speciala si procedura așișderea , cu  titlul editorialului , este simplu de dedus , nivelul pretului practicat si mai ales cine își adjudecă aceste  livrari. Oare cum este posibil ca o firma infiintata în deșertul rural al Jud.Giurgiu, în anul 2019 sa aibă conexiunile și bonitatea de a onora asemenea contracte. Interesant este faptul ca , într-o situație de asemenea gravitate , in sprijinul Guvernului Romaniei, scriu cu majuscule nu pentru respectul celor ce populeaza respectiva institutie de capatai a democrației romanești ci din respect pentru ce ar trebui sa fie Executivul acestei nații, sunt cooptate firmulite aparute peste  noapte în această zonă malefică care este corolarul asezarilor “omenești” din jurul urbei dambovițene.

Așa ne mutăm cu sfera de influența din Dambovița, în Teleorman, Olt sau iatăcă Giurgiu. Oare unde sunt companiile de marca , multinationalele din PHARMA , care au afaceri de multe sute de milioane în Romania, care dictează politicile de sanatate în această țară și care în momentele cruciale sunt mai anonime decât societățile  anonime interbelice.  Marii investitori din Romania , care au pus capacul pe ceea ce reprezintăa distribuția si vanzarea de medicamente, poate cea mai banoasăa activitate din economia românescă,  au uitat să mai aducă în țară medicamente vitale pentru diabet sau afecțiuni tiroidiene , care au ca si criteriu unic și de căpătâi în prezenta pe plaiurile noastre MARJA DE PROFIT si TARGETURILE pentru ” mercenarii autohtoni” care le promoveaza  vanzarile.   

   Iar ca tacâmul să fie complet , în acest film de NOAPTEA MINTII ce iîl urmărim și uneori involuntar, jucam ca și actori,  zilnic în țara natală, a mai aparut ca efect secundar al pandemiei COVID -19  și aceasta epidemie națională de CORONAHOȚI, mutație genetică de ultimă oră, sub auspiciile guvernantilor de la nivel național sau uneori local, datorat  lejerizării achizițiilor publice, generată  de starea de urgentă.

În fapt, În aceste zile asistăm la transformarea CORUPTOVIRUSULUI( termenul apartine D-lui C.T.Popescu )  ce a năpădit plaiurile romanești după revoluția din “89, într-o formă mult mai nocivă și inacceptabilă din punct de vedere uman , reprezentată de purtatorii acestui pacat fundamental al omului care este dragostea de bani. Nu este ipostaza mai criminală într-o societate indiferent de stadiul și felul acesteia decât aceea în care dorești să te inavuțești exploatând necazul semenilor tai. Iar când această ciumă incurabilă a comportamentului cetățenesc este în parte posibilă datorită demnitarilor mandatați să gestioneze această  criză profundă prin care trece poporul roman, cred ca s-ar impune aplicarea LEGII MARTIALE .       

 Cine sa o faca ?????? când CORONAHOTII sunt în fapt asocierea dintre doi indivizi   definitorii în această nouă boală de care suferă asupritorii acestui popor năpastuit de soartă si anume – purtatorii de COROANA ( reprezentantii puterii ) si bolnavii neîncatușați  = HOTII identificați dar grațiați definitiv și aprioric , din jurul acestora care suferă de acestăa molimă eternă a omului,  DRAGOSTEA DE BANI =PRICINA TUTUROR RELELOR din  aceasta lume. 

IARTAI DOAMNE CA NU STIU CE FAC !!!!   STIU INSA CUI !!!  

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia