Connect with us

Actualitate

Coronavirus. Autorităţile interzic adunările publice și private la care participă peste…

Published

on

alba iulia-coronavirus

Epidemia sau mai bine spus pandemia coronavirusului vs libertatea cetăţeanului.

În mod cert, aglomerațiile favorizează răspândirea virusului, de aceea sunt necesare anumite eforturi pentru a le evita. Dacă se poate, când se poate şi unde se poate.

Începând cu data de 8 martie 2020 sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 200 de persoane.

Evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de 200 de persoane NU necesită obținerea aprobării de la direcțiile de sănătate publică locale.


UPDATE11 Martie

Raed Arafat: Toate evenimentele cu peste 100 de persoane in spatii inchise sunt interzise!

Aceasta interdictie nu se refera la hypermarketuri sau mall-uri, dar cinematografele sa nu aiba peste 100 de oameni in sala la o proiectie


Această măsură este obligatorie, la nivel național, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii, excepțiilor, neputând fi amânată.

Și această decizie este valabilă, de asemenea, până la data de 31 martie 2020 pe întreg teritoriul național al României și există posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației.

Bolnavi de coronavirus – în timp real

În aceeași perioadă, nu vor mai fi organizate stagii de practică în spitale pentru studenții la medicină și farmacie, cu excepția situațiilor de voluntariat în sprijinul medicilor.

Până la 31 martie a.c., aparținătorii pacienților nu pot efectua vizite în spitale.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Alte decizii, care vor fi luate în urma desfășurării ședințelor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp, ne informează DSP Alba.

Se solicită nici mai mult nici mai puțin decât interzicerea slujbelor religioase, în toate locaşurile de cult, pe motiv că ar contribui la răspândirea virusului, dacă nu respectă măsurile descrise mai sus.

A fost aprobată suspendarea procesului de învățământ în perioada 11-22 martie

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a declarat că măsurile nu se impun la adunările publice din mall-uri sau teatre.

“Cât despre mall-uri, teatre, aceste măsuri nu sunt prevăzute încă, dar este posibil, dacă vedem că există o răspândire comunitară consistentă, să se ajungă la aceste măsuri”, a spus Raed Arafat.

Din păcate azi, numărul enoriaşilor din biserici e mult mai mic decât numărul celor aflaţi în mall-uri sau teatre.

Să nu pomenim de mall-urile din Cluj-Napoca (Iulius Mall şi Vivo), unde probabil în orele de vârf, numărul ‘participanţilor’ depăşeşte de 5 ori restricţia impusă.

Oare ar fi putut în vreun fel să se atingă de interesele multinaționalelor? Dacă funcționează mall-urile, evident că funcționează din plin și toate supermarketurile.

Şi totuşi care e diferenţa restricţiei ‘participanţilor’ aflaţi în biserici şi mall-uri, supermarket-uri sau teatre?

O asemenea interdicție nu poate fi dată decât în temeiul unei legi, prim emiterea unui decret prin care se declară starea de urgență. Oare nu se încalcă Legea Fundamentală a statului, care este Constituția, și care garantează libertatea întrunirilor?

Dacă ne conformăm Constituției României, întrunirile nu pot fi interzise. Nici întrunirile politice, întrunirile cu caracter cultural sau sportiv… . Şi aceste restricţii/interziceri nu fac altceva decât să deschidă porţile unor abuzuri de neimaginat, consecințele fiind mai grave decât efectele coronavirusului.

Epidemie cu coronavirus îngrijorează o lume întreagă, ce declanșează stări de isterie şi probabil acesta va fi cel mai bun prilej pentru restrângerea drepturile cetățenilor, prin acceptarea unor legi de neacceptat până azi.

Adevarul despre Gripa chinezească

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia