Actualitate Cultură 

Corul de copii ”THEOTOKOS”

Corul de copii ”THEOTOKOS” – Concert

Una dintre frumoasele împliniri ale celor aproape 30 de ani de activitate de până acum ai corului, este, fără îndoială, şi realizarea a 22 turnee peste hotarele României, în cadrul cărora copiii din „Theotokos” au purtat mesajul sfânt al credinţei strămoşeşti şi al înţelegerii dintre oameni în 36 de ţări din Europa, Asia (în Japonia) şi Australia, ajungând de 4 ori şi în America.

De asemenea, ei au fost şi gazde ale unor grupuri de copii şi tineri din Franţa, Ungaria, Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii. Succesul acestor turnee se oglindeşte şi în distincţiile şi diplomele obţinute, precum şi în articolele apărute în presă. În timpul acestor turnee au fost contactate instituţii şi asociaţii caritabile, care mai apoi s-au implicat în sprijinirea unor case de copii din judeţul Alba.

Concert cu Corul de copii “THEOTOKOS” şi alţi artişti de valoare 2018

Printre succesele corului se numără şi emisiunile de radio şi TV la care a participat, o emisiune transmisă prin reţeaua Eurovision, precum şi cele trei CD-uri realizate. Totodată, corul nostru a tipărit şi o carte de povestiri religioase pentru copii.

Un moment cu totul deosebit al activităţii de până acum a avut loc în luna mai din anul 1999, când corul nostru a primit invitaţia de a participa la festivităţile prilejuite de vizita Sanctităţii Sale Papa Ioan Paul al II-lea în Romania. Copiii noştri au oferit un concert la Palatul Patriarhal, având bucuria de a putea conversa cu Sfântul Părinte.

Pentru activitatea corului, Prea Fericitul Părinte Teoctist, Patriarhul României, i-a conferit în anul 1995 dirijorului corului, „Crucea Patriarhală”, cea mai înaltă distincţie a Bisericii Ortodoxe Române.

Cu credinţa în Dumnezeu şi convinşi de importanţa misiunii ce o desfăşoară, copiii din corul „Theotokos” nădăjduiesc ca şi pe viitor strădaniile lor să fie încununate de frumoase împliniri, spre slava lui Dumnezeu şi spre întărirea prieteniei dintre oameni.

Programul de funcționare al patinoarului Sebes

Related posts

Lasă un răspuns