Connect with us

Actualitate

Creșterea economică a trimestrului trei pe anul 2017, comunicată oficial de INS: 8,8%

Published

on

industria-prelucratoare-com

Creșterea economică a trimestrului trei pe anul 2017

Raportat la perioada ianuarie-octombrie 2017, creșterea economică este de 7%! Cea mai mare contribuție a avut-o industria (+23,2%) urmată de comerț (+16,2%)

Cifra de afaceri în industrie a crescut cu 11,7% în primele 11 luni ale anului trecut cu accent pe industria prelucrătoare și cea extractivă.

Indicii valorici ai comenzilor noi din industria prelucrătoare:
indici-valori-comenzi

indici-valori-comenzi

Comenzile noi în industrie sunt mai mari cu 17,4% în primele 11 luni ale anului 2017, față de perioada similară din 2016.

Acestea sunt rezultate extrordinare care arată că industria din România funcționează din plin, ajutată și stimulată de măsurile și politicile economice adoptate de Guvernul României.

Este evident că, bazat pe aceste cifre și tendințe, anul viitor creșterea economică va fi mai consistentă decât 5,5% cât s-a luat în calcul la proiectarea bugetului de stat pe 2018.

Stabilitatea politică la nivelul coaliției de guvernare este cheia succesului unei guvernări excelente. De asemenea, corelarea deciziilor de la nivelul Partidului Social Democrat cu cele de la nivelul Guvernului trebuie asigurată în permanență. Sper ca după Comitetul Executiv să nu ne mai punem vreodată problema coflictelor interne în partid, conflicte ce pot aduce atingere actului de guvernare și misiunii pentru care am fost votați de români.

Comunicat de presa.

Deputat Ioan Dîrzu

.

Containere de locuit, soluția provizorie propusă de consilierii PSD pentru proprietarii din Turturica

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia