Connect with us

Cultură

Cu sufletul în palmă. Pasaport cultural cu scriitorul Călin Pleșa

Published

on

A așteptat 40 de ani să publice poezii

Poetul albaiulian Călin Pleșa se află la cel de al III-lea volum de poezie publicat. Prima poezie pusă pe hârtie a fost dedicată mamei și a fost scrisă în ciclul primar, la opt sau nouă ani.

Călin Pleșa a studiat cu plăcere limba și literatura română. A participat la olimpiade și a reușit să obțină locul I la nivelul județului Alba, în clasa a VIII-a. A iubit româna, dar părinții l-au îndrumat spre o carieră mai practică, iar poezia a rămas ca și hobby. A terminat facultatea de mecanică, este inginer, dar a ajuns un poet foarte sensibil. Poeziile au așteptat zeci de ani până au ajuns într-un volum publicat. Nu a avut curajul să publice poezii în adolescență, i-au trebuit 40 de ani până când versurile sale au văzut lumina tiparului, până au ajuns în mâinile consumatorilor de creație literară.

”Am avut multe rețineri în a publica. Am ținut foarte mult ca tatăl meu să vadă primul volumul. L-a văzut, dar nu în forma finală. Am o vârstă, îmi asum impactul și e onest, cinstit și e bine să fiu cunoscut și după acest aspect. Au fost ani buni în care nu am scris. Am avut ani foarte grei, nesiguri, în care am lucrat 12 ore pe zi. Am acumulat multe în toți acești ani, ultimii ani au fost bunicei și am găsit inspirație în orice”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia