Connect with us

Paşaport cultural

Culori pe note muzicale

Published

on

Eugen Măcinic pictează muzicalitatea naturii

Recent, pictorul Eugen Măcinic s-a întors de la o expoziție vernisată în Râmnicu Vâlcea și încă mai păstrează amintirea ultimei tabere de pictură susținută la Mănăstirea Cozia. Euge Măcinic este un peisagist pleinairist, lucrează direct în natură. Se simte atașat de tehnica acuarelei, iar din hobby a făcut o profesie.

S-a dedicat picturii în acuarelă dar și muzicii. ”Acuarela m-a ales pe mine. A venit mai târziu în viața mea, mă simt foarte atașat de exprimarea asta și e pe sufletul meu. Mă regăsesc în vibrațiile care sunt în lucrările de acuarelă. Artiștii lucrează cu sufletul și pun pasiune în fiecare lucrare”.

Muzica vine în completarea picturii, valorile artistice le-a moștenit de la tatăl său. A crescut cu acordeonul, a fost autodidact, a urmat și cursuri de specialitate. Pe Eugen Măcinic îl reprezintă, din punt de vedere muzical, muzica clasică, gospel, șansonetele franțuzești, etc. S-a născut, a crescut în Sebeș și s-a inspirat din vechii artiști ai orașului. Istoricul Sebeșului poate fi văzut și înțeles prin artiștii de odinioară cât și prin lucrările celor prezenți.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia