Connect with us

Actualitate

Daniel Breaz, Mircea Hava si senatorul Ioan Vulpescu: prelegeri publice despre carieră

Published

on

Daniel Breaz, Mircea Hava si senatorul Ioan Vulpescu: prelegeri publice despre carieră

În perioada 8-10 noiembrie 2017 se va derula a V-a ediție a Conferinței Managementul Carierei, cel mai mare eveniment de dezvoltare personală și carieră, derulat anual, la Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, pentru studenți, elevi, absolvenți, precum și pentru toate categoriile de persoane interesate de dezvoltare personală și profesională.

Conferința este organizată de Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră (CICOC-UAB), coordonat de Conf.univ.dr. Larisa Dragolea, prin Proiectul finanțat de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior: Mecanisme și instrumente de corelare a ofertei educaționale cu cerințele pieței muncii în cadrul Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia –PRO INSERT, CNFIS-FDI-2017-0592.

Partenerii acestei ediții sunt: Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Centrul Europe Direct Alba Iulia, Fundația Comunitară Alba, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Alba, Asociația Alumni UAB, Liga Studenților UAB.

Pe parcursul a trei zile, studenții vor putea participa la prelegeri publice, ateliere interactive și întâlniri cu angajatorii, unde vor putea afla de la invitații prezenți despre primii pași în carieră, provocările și greutățile inerente la debut și pe parcursul carierei și, de asemenea, vor avea posibilitatea de a dialoga deschis, în sesiunile de întrebări și răspunsuri, pe care fiecare invitat din prima zi a conferinței le va susține.

Astfel, ziua de miercuri, 8 noiembrie va fi prima zi de activități, care va conține prelegeri publice despre carieră ale celor trei invitați: Dl. Daniel Breaz, Rector al Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Dl. Mircea Hava, Primar al Municipiului Alba Iulia și Dl. Ioan Vulpescu, Senator, fost Ministru al Culturii.

A doua zi a Conferinței (9 noiembrie) va cuprinde un număr de trei ateliere interactive, cu număr limitat de locuri, la care studenții se pot înscrie:

Rolul dezvoltării personale în orientarea profesională: corporalitate, proiecție, rol, ora 09:30, Sala Aula Mică. Trainer: Ovidiu Panaite, Consilier orientare carieră;

Oportunități de dezvoltare a carierei în contextul Smart City, ora 09:30, Sala Senatului UAB, Trainer: Valentin Voinica, Manager Proiect, Primăria Municipiului Alba Iulia;

Rolul asertivităţii în carieră sau…Cum să comunici ceea ce simți și gândești, ora 12:00, Sala Senatului UAB, Trainer: Iulia Muntean, Psiholog CICOC-UAB.

Ziua a treia a conferinței (10 noiembrie) va reuni reprezentanți ai Universității, angajatorilor, studenților și absolvenților, în Sala Senatului UAB, ora 14:00, în cadrul unei mese rotunde cu tema: Importanța parteneriatului Universitate-absolvent-angajator. Modele de succes în comunitatea albaiuliană, moderată de Dl. AlinTomuș.

Intrarea la eveniment se face pe bază de invitaţie nominală, care se distribuie gratuit. Invitaţiile pot fi ridicate în zilele de 2, 3 și 6 noiembrie de la sediul Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră (CICOC) al Universității ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (Clădirea Palatului Apor).

Corpul de voluntari CICOC- UAB este implicat activ în organizarea evenimentului, pentru ca acesta să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Participanții vor primi certificate care vor atesta prezența la conferința.

Pentru mai multe detalii, accesați pagina oficială de Facebook a UAB sau CICOC UAB, precum și site-ul www.uab.ro.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Actualitate

Aiud:Acordare facilități fiscale

Published

on

Acordare-facilitati-fiscale

În vederea sprijinirii contribuabililor aflați în dificultate, CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI AIUD a aprobat procedura de acordare a unor facilități fiscale.

Aceste facilităţi fiscale sunt sub forma anulării accesoriilor aferente obligațiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018, datorate bugetului local al Municipiului Aiud, conform O.G. nr. 6/2019privind instituirea unor facilitați fiscale.

Contribuabilii care intenționează să beneficieze de anularea accesoriilor/majorărilor de întârziere, în condițiile H.C.L. nr. 244/24.10.2019, se vor adresa Compartimentului Impozite şi taxe locale persoane juridice/Compartimentului Impozite şi taxe locale persoane fizice din cadrul Primăriei Municipiului Aiud – Direcția Economică.

Continue Reading

Actualitate

Traian Berbeceanu a acceptat o functie de prim-rang la varful Ministerului de Interne

Published

on

Traian-Berbeceanu

Cu Traian Berbeceanu „vor fi multe surprize” după susele unui PNL-ist.

Traian Berbeceanu a fost şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba intre 2005 si 2013, cand a trebuit să plece în urma unei anchete a DIICOT. A stat în arest din 24 octombrie până in 26 noiembrie 2013, fiind acuzat ca ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei.

Ulterior, instanţa a stabilit că Berbeceanu a fost victima unei „marsavii judiciare”. Berbeceanu a fost achitat, în prima instanţă, in 2016.

Rareş Bogdan a anunţat încă din 15 octombrie că Traian Berbeceanu ar putea să facă parte din Guvernul Orban. „Vor fi multe surprize”, spunea atunci Bogdan.

Iată că ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat fostul comisar Traian Berbeceanu va deveni şeful său de cabinet.

În schimb, Ioan Mureşan (fost procuror sef al DIICOT Alba) si Nicolaie Ioan Cean (fost procuror în aceeaşi structură) au fost condamnaţi la 7 ani, respectiv 2 ani închisoare cu executare. Aceştia sunt acuzaţi că au săvârşit mai multe nereguli în anchetarea poliţistului Traian Berbeceanu.

Experienţa chinuitoare din acea perioadă a fost redată de Traian Berbeceanu în cartea ”Radiografia unei marsavii judiciare”, informează aktual24.ro.

Continue Reading

Actualitate

Vrei să scapi de defecte vizibile? Spectaculos este cum se remediază totul. Invitat dr. Adrian Oancea, chirurg plastician

Published

on

Sculptor în carne vie

Nu există soluții miraculoase în medicină, există multă muncă. ”Sărăcia este o sursă de boală. Medicina este cea mai nobilă dintre arte, dintre profesii și a răpit Zeilor puterea de a da suferință. Dumnezeu ne-a dat nouă, medicilor, puterea de a învia oameni în doar patru minute”, a subliniat dr. Frențiu. Dr. Adrian Oancea, medic primar de chirurgie plastică și estetică, a fost șeful secției de chirurgie plastică și estetică din cadrul Spitalului Județean Alba și are o meserie grea și mai rară, pentru care s-a pregătit intens în centre universitare importante.

Dr. Oancea a ales această profesie intrând în clinica tatălui și a avut șansa să lucreze cu întemeietorul chirurgiei plastice din România. Dintr-un vis și o dorință puternică, a ajunsă să face ceea ce și-a dorit de mic. ”Chirurgia plastică este chirurgia frumuseții, dar este mult mai mult, este repararea defectelor. Lipsa țesutului apărut după accidente sau boli grave, când pe corpul pacientului rămâne o urmă mare, un defect, o lipsă de țesut, este ușor înlocuită prin chirurgie plastică.

Această specialitate este extrem de vastă și plecând de la o simplă plastie de piele se ajunge până la partea de microchirurgie, care este spectaculoasă tehnic. S-a ajuns astăzi la rezultate pe care nu le visam în urmă 25 – 30 de ani, când așa ceva părea de domeniul SF, iar acum au devenit o rutină”, a subliniat dr. Adrian Oancea.

Continue Reading
Advertisement
dec 9, 2019 - Lu
Alba Iulia, RO
-3°C
cer acoperit de nori
cer acoperit de nori
2 m/s, E
100%
760.56 mmHg
lun12/09 mar12/10 mie12/11 joi12/12 vin12/13
cer acoperit de nori
2/2°C
cer acoperit de nori
4/1°C
câțiva nori
3/0°C
cer fragmentat
3/3°C
ploaie ușoară
4/3°C

Next Level

Facebook

Ultimele comentarii

Polls

Sunteți de acord cu repornirea mineritului în Munții Apuseni?

View Results

Loading ... Loading ...

Fapte şi Vorbe

Advertisement

Cele mai accesate