Connect with us

Actualitate

Daniel Zdrânc: Ce poate face primăria municipiului Alba Iulia pentru a asigura continuarea accesului la educație pentru toți copiii?

Published

on

Zdranc daniel

Nu putem avea aspirații înalte pentru un viitor prosper dacă în prezent neglijăm domeniul educației, alocându-i sume infime, nestimulând investițiile externe și având o relație distantă față de tânăra generație din Alba Iulia.


Ca administrație trebuie să le fim aproape sprijinindu-le ideile și încurajându-i să fie activi. 
Iar în contextul acestei pandemii care pare a fi departe de a se termina, este nevoie de o implicare serioasă, nu doar declarativ, pentru copiii și tinerii din Alba Iulia, care vor începe școala.
Ce putem face?
Începem cu Auditarea unităților de învățământ în vederea stabilirii exacte a necesarului real de materiale tehnico-sanitare și didactice.
Este necesară și o bugetare anuală corectă de către primărie astfel încât instituțiile de învățământ să elimine fondul clasei.

Sondaj AlbaCarolinaTV: Alege viitorul primar al municipiului Alba Iulia
Este necesara pregatirea unor clase suplimentare în instituțiile de învățământ supraaglomerate.
Deținerea tuturor autorizațiilor de funcționare (ISU/sanitară) de către toate instituțiile de învățământ.
Mijloace de transport gratuite pentru copii, care să le asigure deplasarea de acasă/puncte de întâlnire la instituția de învățământ și înapoi și identificarea de trasee prioritare în acest scop.
Siguranță sporită pentru copii și tineri în instituțiile de învățământ, în colaborare cu instituțiile școlare, inspectoratul școlar, reprezentanții Consiliului Național al Elevilor și organele cu atribuții în menținerea ordinii publice.

Sondaj AlbaCarolinaTV: Alege viitorul președinte al Consiliului Județean Alba
Încurajarea inițiativelor civice, proiectelor organizațiilor non-guvernamentale ce oferă manuale digitale sau ghiduri alternative, pentru o curiculă diversă în format electronic.
Încurajarea de soluții pentru sistematizarea temelor pentru acasă în mediul virtual
Crearea de centre afterschool adaptate noilor standarde tehnologice, unde copiii să poată face temele colaborativ și într-un mediu propice dezvoltării, cu instrumente tehnologice la care unii dintre ei nu au acces in cadrul familiei.

daniel zdranc

”Independența” lui Daniel Breaz, după ce a plecat din PSD. Ce spune Mircea Hava?
Modernizarea școlilor la standarde europene: sisteme de iluminat inteligente, sisteme digitale de control climatic, sporirea eficienței energetice în vederea îmbunătățirii confortului elevilor, a cadrelor didactice și a mediului de învățare.
Este necesară o redistribuire a majorității fondurilor acolo unde majoritatea beneficiază cel mai mult: educația timpurie și cea obligatorie. 
Pandemia ne pune la încercare resursele imediate, dar ne oferă, în același timp, o oportunitate să investim în copiii noștri.

#educațiacontează

Daniel Zdrânc

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia