Connect with us

Politică

De ce Theodor Paleologu președinte?

Published

on

În primul tur alegi, în al doilea tur elimini

”Multă lume a făcut legătură între candidatura mea și candidatura lui Ion Rațiu, mă flatează această comparație pentru că am mare admirație pentru el, l-am cunoscut puțin, tatăl meu a fost mai apropiat de el. Respect, educație, performanță sunt trei piloni în jurul cărora este structurat programul meu. Sunt trei piloni cu câte 10 propuneri pentru fiecare. Ar trebui schimbată Constituția. Trebuie să ne clarificăm asupra formei de guvernământ. Propun o dezbatere pentru forma de guvernământ, dacă sunt un număr suficienți de români doritori să facem un referendum sau o dezbatere pe această tema. Constituția actuală are o serie de incoerențe.

Președintele nu poate dizolva Parlamentul decât în urma unei proceduri complicate și neplauzibile. Auzim tot felul de politicieni care vorbesc despre alegeri anticipate în primăvară, este minciună, demagogie și ipocrizie, nu se poate acest lucru. Președintele Iohannis a asistat pasiv la diminuarea prerogativelor sale, e vorba de un atac sistematic și brutal dus de PSD împotriva funcției prezidențiale. Constituția trebuie revizuită pentru o mai mare coerență, care să nu mai genereze crize. Avem peste 20 de ani de crize permanente și nu mai putem continua așa la nesfârșit, pentru că ne sabotăm singuri.

Sursa răului în România este partidul peste toate. Partidocrația distruge societatea românească. În primul tur nu trebuie votat negativ, este șansa unică de a vota omul în care ai încredere. Doar votul pentru este util, așa demonstrezi ceea ce vrei. Votul negativ este pentru turul doi. În primul tur alegi, în al doilea tur elimini. Iohannis are trei calități: este înalt, este punctual și nu este Ponta”.

Theodor Paleologu este profesor, antreprenor în domeniul educației și fondator al Casei Paleologu, o școală privată de studii umaniste. A studiat filosofie și teorie politică la Paris și München, a predat în Franța, SUA și Germania. A reprezentat România ca ambasador, ca deputat, ca ministru al culturii și cultelor.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Actualitate

E târg auto sau piață? E o bătaie de joc! Mihail David, Beniamin Todosiu şi Clement Negruț

Published

on

Alba Iulia, încotro? Să ieșim din sensul giratoriu și să gândim puțin la dezvoltarea municipiului

Zilele trecute, a fost în dezbatere publică un referat de aprobare a proiectului de hotărâre privind regulamentul de funcționare și organizare a ceea ce înseamnă Piața volantă Transilvania.

Andrei Barbu: ”Este o modalitate de a ne face că facem, sunt solidar cu tot ce se poate face civilizat, decent, legal și comercial pentru cei care muncesc pe tarlaua proprie și încearcă să pună la dispoziția locuitorilor produsele locale”.

Clement Negruț: ”Am o grădină la Ciugud pe care o lucrez an de an, cu mare drag. Pornind de la imagini, nu înțeleg, e târg de mașini sau piață? Văd mai multe mașini decât tarabe, e impropriu modul cum se desfășoară activitatea în acea piață. E o bătaie de joc la adresa agricultorilor, nu sunt într-o zonă de mare afluență. Prea puțină lume ajunge să cumpere de pe aceste tarabe. Alba Iulia se îndreaptă spre nicăieri, ne învârtim în cerc, în jurul acestei Cetăți și nu se întâmplă mare lucru. Comuna Alba Iulia nu are investitori pentru crearea locurilor de muncă. Faimoasa piață de jos este total aiurea. Să ne gândim la Alba Iulia, trebuie oprit drumul spre nicăieri, să ieșim din sensul giratoriu și gândit puțin la dezvoltarea municipiului. Mă uit cu ciudă la Sibiu, la Deva și, să nu mai vorbim de Cluj”.

Mihail David: ”Vrem o piață volantă pentru produse tradiționale, ecologice, dar noi ca și locuitori nu prea știm când e piață. Dacă vom reuși să avem un punct clar pentru vânzarea produselor, atunci este un loc bine-venit, necesar. Este foarte important ca aici să atragem investitori pentru a crea locuri de muncă”.

Beniamin Todosiu: ”Îmi pare rău să văd astfel de imagini în 2019 și să ne mândrim cu o astfel de piață. O piață trebuie să atragă consumatori și trebuie să oferi căi de acces, parcare, etc. Ne lipsește viziunea în Alba Iulia, ne lipsesc facilitățile, condițiile”.

Continue Reading

Actualitate

Dan Lungu şi Mircea Trifu. Trăim sau nu în democrație?

Published

on

”Democrația înseamnă reguli și indivizi care le respectă și lucrează cu ele”

”În contextul în care se împlinesc 30 de ani de la Revoluția din 1989, am cultivat și promovat, din nefericire, incompetența la toate nivelurile. Continuăm cu lipa de meritocrație la toate nivelurile”. O universitate nu funcționează pe sistemul democrației, se bazează pe principii feudale.

”Democrația ar trebui să fie motorul unei comunități. Democrația înseamnă tot ce ar trebui să ne guverneze în fiecare zi, înseamnă de a respecta cetățeanul și de a-l consulta în fiecare zi și până la democrația de la nivelul statului. Avem incompetenți oamenii care încearcă să implementeze și să aplice democrația”. ”Democrația înseamnă reguli și indivizi care respectă și lucrează cu acele reguli”. ”Relația dintre funcționar și primar sau viceprimar este de subordonare și nu una de datorie, așa cum este scris în fișa postului.”

Continue Reading

Politică

Clement Negruț, președinte PMP Alba – Promovare electorală

Published

on

Theodor Paleologu, președinte responsabil pentru România

”Mă prinde mai bine să vorbesc despre un președinte din perspectiva lui Theodor Paleologu. Este un om deosebit, un coleg și un om de la care ai ce învăța. Meteahna omului de cultură, a profesorului este că încearcă să spună cât mai multe într-un timp cât mai scurt. Theodor Paleologu a demonstrat în această campanie politică faptul că are ceva de spus, ceea ce înseamnă un om de cultură, un om educat”.

”Nu este membru de partid, echipa PMP și echipa dânsului a făcut o asociere într-un țel comun: un președinte responsabil pentru România, din 2020. Ne-am validat în toate alegerile și am făcut alegeri bune. Theodor Paleologu este alegerea cea mai potrivită. Theodor Paleologu s-a întâlnit cu cetățenii din județul Alba, într-o atmosferă civică, fără falsitate”.

”Reforma constituțională trebuie să fie una din ideile principale ale viitorului președinte. Nu se mai poate merge pe ideea de a ne zbate într-o criză profundă, permanentă, repetată, cu scandaluri, cu lucruri care au generat neliniște în sânul populației și lehamite pentru politicieni. Lucrurile evoluează, societatea evoluează, politica evoluează și trebuie ținut pasul cu ele”.

Continue Reading
Advertisement
nov 19, 2019 - Ma
Alba Iulia, RO
5°C
cer acoperit de nori
cer acoperit de nori
2 m/s, WSV
87%
766.57 mmHg
mar11/19 mie11/20 joi11/21 vin11/22 sam11/23
cer senin
5/5°C
cer acoperit de nori
10/10°C
câțiva nori
11/8°C
cer acoperit de nori
9/8°C
cer fragmentat
7/5°C

Next Level

Facebook

Ultimele comentarii

Polls

Sunteți de acord cu repornirea mineritului în Munții Apuseni?

View Results

Loading ... Loading ...

Fapte şi Vorbe

Advertisement

Cele mai accesate