Connect with us

Politică

De ce Theodor Paleologu președinte?

Published

on

În primul tur alegi, în al doilea tur elimini

”Multă lume a făcut legătură între candidatura mea și candidatura lui Ion Rațiu, mă flatează această comparație pentru că am mare admirație pentru el, l-am cunoscut puțin, tatăl meu a fost mai apropiat de el. Respect, educație, performanță sunt trei piloni în jurul cărora este structurat programul meu. Sunt trei piloni cu câte 10 propuneri pentru fiecare. Ar trebui schimbată Constituția. Trebuie să ne clarificăm asupra formei de guvernământ. Propun o dezbatere pentru forma de guvernământ, dacă sunt un număr suficienți de români doritori să facem un referendum sau o dezbatere pe această tema. Constituția actuală are o serie de incoerențe.

Președintele nu poate dizolva Parlamentul decât în urma unei proceduri complicate și neplauzibile. Auzim tot felul de politicieni care vorbesc despre alegeri anticipate în primăvară, este minciună, demagogie și ipocrizie, nu se poate acest lucru. Președintele Iohannis a asistat pasiv la diminuarea prerogativelor sale, e vorba de un atac sistematic și brutal dus de PSD împotriva funcției prezidențiale. Constituția trebuie revizuită pentru o mai mare coerență, care să nu mai genereze crize. Avem peste 20 de ani de crize permanente și nu mai putem continua așa la nesfârșit, pentru că ne sabotăm singuri.

Sursa răului în România este partidul peste toate. Partidocrația distruge societatea românească. În primul tur nu trebuie votat negativ, este șansa unică de a vota omul în care ai încredere. Doar votul pentru este util, așa demonstrezi ceea ce vrei. Votul negativ este pentru turul doi. În primul tur alegi, în al doilea tur elimini. Iohannis are trei calități: este înalt, este punctual și nu este Ponta”.

Theodor Paleologu este profesor, antreprenor în domeniul educației și fondator al Casei Paleologu, o școală privată de studii umaniste. A studiat filosofie și teorie politică la Paris și München, a predat în Franța, SUA și Germania. A reprezentat România ca ambasador, ca deputat, ca ministru al culturii și cultelor.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia