Connect with us

Actualitate

De la meșteșug, la artă cu Daniela Turlea

Published

on

Din țara sufletului Danielei Turlea

Pornind de la meșteșugul popular, Daniela a devenit un meșteșugar al artei literare scriind texte pentru interpreții de folclor.

Născută la Vinț, viața a dus-o pe Daniela la Săliștea, locul unde aceasta și-a găsit liniștea pentru a crea, a scrie, a dărui lumii ce are ea mai bun.

Daniela a activat în cadrul unui proiect la Școala din Vinerea ca și coordonator al unei clase de iconari, domeniul de temelie al acesteia. În cadrul proiectului în care a activat pe o perioadă de 6 ani, Daniela a desfășurat diferite activități cu copii, printre cele mai cunoscute fiind prezentarea picturilor la Biserica Veche din Vinerea și Tabăra de la Râmeț unde copii au avut prilejul să cunoască oameni speciali.

Daniela, a ales un alt făgaș al vieții chiar dacă dragostea pentru iconografie nu a dispărut și a început să scrie versuri pentru interpreții de folclor. Aceasta nu scrie versuri doar din zona Ardealului ci scrie versuri reprezentative pentru toate zonele țării.

Aceasta a scris versuri pentru mari nume de pe scena folclorului românesc, ceea ce o face să fie implinită deoarece munca ei este auzită de întreaga țară prin glasul interpreților.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia