Connect with us
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Actualitate

Delicatesă 100% românească

Published

on

Un tânăr agricultor din Vinţu de Jos arată că, dacă vrei să reuşeşti în viaţă, se poate. Acesta deţine o reţeta proprie de producţie a unui caşcaval maturat care se vinde foarte bine

Tânărul fermier a moştenit afacerea oieritului în familie, dar s-a gândit să ducă mai departe tradiţia şi să prepare un produs deosebit. Pentru varianta maturată, produsele sunt de mai multe feluri: cu boabe de piper, ardei iute sau chimen dar cel mai căutat este cașcavalul în vin roşu de casă. Acesta fiind şi cel mai scump şi se vinde cu aproximativ 38 de lei kilogramul.  Brânza extrage aromele din vin şi ajunge să aibă un gust cu totul deosebit. Caşcavalul maturat a fost o tradiţie de sute de ani în România, dar cu timpul reţeta s-a uitat şi nu a mai fost produs de către fermieri. Chiar dacă nu deţine deocamdată magazine proprii, afacerea familiei a intrat într-o cooperativă a producătorilor din Alba de unde poate fi cumpărat şi caşcavalul produs în mica afacere de familie din Vinţu de Jos.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate